Suroviny pro 5 dávek
Veškeré suroviny jsou na 5 kg díla.
5dávek
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 52 362 kJ / 12 515 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 826,42 g |
| Tuky | 1 015,03 g |
| Vláknina | 7,38 g |
| Cholesterol | 3,82 g |
| Sodík | 42,65 g |
| Sůl | 107,60 g |
| Sacharidy | 15,22 g |
Postup přípravy
Totéž uděláme s vepřovým masem a hřbetním sádlem. Necháme uležet do druhého dne v lednici. Krok 2: Hovězí maso rozdělíme na dvě části ( viz seznam surovin), z nich jednu část umeleme na mlýnku na jemno přes šajbu 3 mm. Z této části vymícháme spojku. Krok 3: Zbytek hovězího společně s vepřovým a sádlem umeleme přez hrubší šajbu ( já mám u mlýnku šajbu 7 mm), to poslouží jako hrubá složka do cigár. Krok 4: Odvážíme si koření a zamícháme jej do jemně namletého hovězího masa společně s vodou či vývarem a pořádně vymichame (ideálně v robotu). Krok 5: Poté spojku smícháme s hrubší části masa a důkladně promícháme dokud se dílo pěkně nelepí na ruku. Nezapomeňte celou dobu mít veškeré maso podchlazené. Při míchání musí pěkně zábst ruce! Opět dáme odležet do druhého dne do lednice. Krok 6: Následující den narazíme do předem připravených vypraných a namočených střev. Krok 7: Udírnu vytopíme a cigára zaudíme při 65 °C cca 3 hodiny. Poté je dáme dovařit do vody o teplotě max. 80 °C tak aby ve výrobku bylo po dobu 10 minut 72 °C. Vyjmeme a prudce zchladíme ve studené vodě. Střívko si tak zachová pěkně vypnutý vzhled a nebude "zvrásčené".
Zveřejněno 5. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trampská cigára
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w1qj
Moje poznámka
Trampská cigára
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w1qj
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 4 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 22 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koka sušenky
veveruska73 před 1 hodinou
Čočková polévka se zeleninou
Evule1 před 1 hodinou
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 4 hodinami
Karlovarský knedlík
HavranPB před 13 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 14 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 16 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 16 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 17 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 17 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 18 hodinami
Suroviny:
ořez hovězí,
ořez hovězí,
ořez vepřový,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
česnek sušený,
koriandr,
voda,
střívka skopová
Komentáře (3)