Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka se šafránem a zakysanou smetanou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

12. 3. 2012 17:09

Suroviny

Porce: 2,5 litru

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 396 kJ / 573 kcal
Bílkoviny28,95 g
Tuky4,32 g
Vláknina62,24 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 991 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy75,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Máme moc rádi polévky s chutí zakysané smetany, tak stále vymýšlím nové, i když se někdy podaří, že jsou v polévce bílé minikousky-když zapomenu smetanu prošlehat s trochou horké polévky a tím to je-není to na závadu a spíše to vadí někomu opticky. Polévka nám chutnala!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

12. 3. 2012 21:07

Emma:Emčo, to je možnost dát, ale každý si to udělá tak, jak mu to chutná;-) Já dala zeleninový a pak jsem nesolila, nebylo třeba;-)

danielle72 danielle72

12. 3. 2012 20:58

+ 8, to je jasný ;-)

Emma

12. 3. 2012 20:51

Já jen, že Bibinka tam má plničko zeleninky, takže ten bujonek tam ani snad nemusí být a je to pak super:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

12. 3. 2012 19:57

Bibinka::-))Bibinko,díky za odpověď;-)Já právě šafrán dávám jen do čistých vývarů,tak mě to zajímalo:-)Ta maličká krabičlka ve které ho kupuji stojí nehorázné peníze:-((ale co by kuchařinka pro dobrou věc neudělala,viď;-):-D
Emmo já ten bujón někdy přidávám také;-)Tady není psáno,že tam musí bezpodmínečně být,to už je na každém z nás jak si to dochutí:-)

Emma

12. 3. 2012 19:38

Proč kazit polévku kostkou bujónu? Proč proboha?!?

Bibinka Bibinka

12. 3. 2012 19:05

Jana Remkova: Jani, není nutné, aby tam byl-uděláš bez a bude stejně dobrá;-)

Anna Kocikova: Aničko, žádný zázrak se díky šafránu nekoná v této polévce, mám vyzkoušeno, že barví a je cítit nejvíc v poctivých vývarech, kam i patří-hovězí, kuřecí ap.polévek;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

12. 3. 2012 18:43

Polévečka se mi také líbí:-p+6:yes:Ten šafrán,když je ho tam jen trošku,je tam nějak cítit,nebo je to spíše pro barvu:-?:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 3. 2012 17:48

Byly doby, kdy jsem polévky vařila denně;-) a pak jsem na tom byla stejně, jako Jenny;-). No, Bibi, šafrán nemám:-S, nikde jsem ho nějak neviděla, tak vůbec nevím, jakou by měl mít chuť;-)

savlinka savlinka

12. 3. 2012 17:23

opět další supr polívečka....jen jsem viděla nový název polívky a byla jsem si jistá,že je od tebe:-)):-)):-)):-))

Jenny

12. 3. 2012 17:21

bibi,ty tvoje polévečky nemají chybu,já to vlastně nikdy nenapsala,ale na polívky chodím zásadně k tobě:yes:;-)...tak a je to venku...:-D:-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Další recepty

Tématické fráze: varime s safranem rybí polévka se zakysanou smetanou šafrán v polévce kuřecí polévka se šafránem kam dat safran brambory se šafránem rybí polévka se šafránem recepty se safranem zakysaná smetana polévka květáková polévka se šafránem vaříme se šafránem hovězí se šafránem zeleninová polévka s safranem jakou barvu má vývar z šafránu zakysaná smetana recepty brambory s šafránem proč je rybí polévka hořká jak dát zakysanou smetanu do vařicí polevky zakysana polevka bila bílá polévka se zakysanou smetanou

Suroviny: cibule, česnek, mrkev, brambory, brokolice, celer, bujón zeleninový, smetana zakysaná, kmín drcený, květ muškátový, šafrán, mouka hladká, máslo, petrželka, sůl

TopRecepty.cz

Polévka se šafránem a zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QvBl