Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kandovaná kůra z citrusového ovoce

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Stenly64

Snadný

Doba přípravy 3 dny + 2 hodinky

3 dny + 2 hodinky

Suroviny

Porce: Podle dětí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 801 kJ /
4 255 kcal
Bílkoviny5,04 g
Tuky2,88 g
Vláknina16,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 043,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve ovoce důkladně omyjeme horkou vodou a vydrhneme kůru kartáčkem. Díky různým postřikům a konzervantům čím důkladněji, tím lépe...
Vše nakrájíme na nudličky, kostky, srdíčka, kolečka, jak se povede a ponoříme na 3 dny do vody, je třeba každý den vodu vylít a dát novou. Krok 2: Třetí den vodu vylijeme a do velké pánve dáme kůry. Zalijeme vodou, aby vše plavalo, zakryjeme pokličkou a vaříme zprudka asi 30-40 minut. Poté scedíme, vodu vylijeme, kůru necháme okapat a zchladnout Krok 3: Jdeme do finále! Do igelitky nasypeme asi 3/4 kg krystalového cukru a všechnu kůru, igelitku zavřeme a pořádně zatřepeme, kůra se krásně obalí a celé to vysypeme opět na velkou pánev, podlijeme asi 0,5-0.6 l vody a posypeme zbytkem cukru. Opět rozjet sporák naplno a bez pokličky vařit, dokud se kouří, asi 35-45 minut. Pak vše opět zcedíme, necháme vychladnout. Do igelitky nasypeme vanilkový cukr a kůru a vše finálně promícháme. A je hotovo! Dáme na pečící papír sušit tak do druhého dne občas s tím zamícháme a uskladníme do sklenic do lednice.

Zveřejněno 9. 1. 2020

Poznámka autora Stenly64

Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kandovaná kůra z citrusového ovoce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M42m

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kandovaná kůra z citrusového ovoce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M42m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

MamlajdaD: děkuji přeji hezký den:yes::-Q

Stenly64: Vždyť už je to v pořádku, očistu citrusových plodů jste tam dopsal, takže se nemůže splést ani kuchařský začátečník ;-) a tu očistu ať každý udělá, jak nejlépe umí. Hlavně, když bude většina těch nedobrot z kůry pryč. :yes::-D Zdravím!:-K:-K

casino: dělám to takhle, tak jsem to tam napsal, když se vám nechce se s tím pyplat, tak to tam nasypte celý kilo a je to... S tím asi nic nezkazíte...:-Q

MamlajdaD: nejsem chemik abych doporučil něco reaktivního, jsem obyčejná bytost jakou jste Vy a tím bych to ukončil... :-D

zizala: Tyhle čistící prostředky na ovoce a zeleninu jsem doteď neznala a moc děkuji za tenhle tvůj komentář, za tuhle informaci jsem ti opravdu vděčná ! :-D:yes: Díky a zdravím! :-K:-K:-K

"...kůra se krásně obalí a celé to vysypeme opět na velkou pánev, podlijeme asi 0,5-0.6 l vody"
No a proč:-?
Nemyslíte, že bez toho pytlíkování v igelitce by to bylo jednodušší? ;-)

Napraveno v komentářích:yes:, děkuji za upozornění

Dámy ,děkuji za upozornění, předpokládal jsem to jako samozřejmost:yes:
Uvedu jen tolik, ať děláte co děláte, nikdy ty potvůrky z ovoce nedostanete, takže umýt, vydrhnout a modlit se:-)

Kůru citrusů omývám už léta pomocí kartáčku přípravkem k tomu určeným, pak důkladně opláchnu v teplé vodě a nakonec spařím vodou vroucí.
http://www.jakorybicka.cz/2011/05/31/sprej-na-ovoc...
https://www.google.com/search?q=ecos+fruit+veggie+...

MamlajdaD: Myslim,ze pan autor to doplni.Doufam.:yes:

Veronika.Hrozná: Veru, o tobě já nepochybuji, ani o ostatních zkušených kuchařkách, ale mladá nezkušená děvčata by to, že důkladná očista není v receptu zmíněná, mohlo dost splést. Ono i obyčejná rajčata, která se k nám vozí velikými skříňovými náklaďáky jsou plná sra (pardon) spousty chemikálií. Trhají se ještě zelená, kromě stříkání pesticidy během růstu se postříkají, aby se cestou nekazila, a pak, když se naloží na korby těch aut, tak se tam hadicemi napumpuje nějaký plyn, aby rajčata přesně za těch několik hodin, než je dovezou sem zčervenala. :no: My to jíme a libujeme si nad zdravými saláty.;-(:-((:-// A to jsou jen rajčata, a co to ostatní, jen si to představ. A tak ti po tom mém lamentování posílám alespoň krásný pozdrav!:-8:-K:-K

Například já čistím kartáčem pod tekoucí vlažnou vodou, pak opláchnu jarovou vodou , pak teplou vodou důkladně a víckrát oplachuji. Nechám vodu stéct a důkladně s přítlakem vysuším utěrkou. Někde jsem to četla, ale už nevím kde. Myslím, že to byl nějaký test, kolik reziduí zůstává po běžném mytí. Dokonce tam byly pesticidy i po dvou dnech namočení ve vodě. Banán umyju před oloupáním, viděla jsem v čem, všem to namáčejí, před balením a dopravou.

Ten recept má jeden hrubý nedostatek - ani náznakem nezmiňuje důkladnou očistu kůry použitých citrusů! :-(:no::no: Pokud toto vyrábíte z bio-citrusů, měl by jste to v receptu zmínit. :-O Nebo alespoň napsat, jak citrusové plody omýváte:-!

Tématické fráze:
kandovana kůra recept grep, jak se dela kandovana kura z grepu

Suroviny:
mandarinky, pomelo, pomeranče, citron, voda, cukr krystal, cukr vanilkový,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu