Pomazánka z tresčích jater s vejci
Tresčí játra jsou velmi zdravá a navíc mají delikátní chuť, a proto se skvěle hodí na přípravu pomazánek. Pomazánku můžeme podávat jen tak s pečivem, nebo ji použít na dochucení chuťovek.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 197 kJ / 1 481 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,78 g |
Tuky | 135,04 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 883 mg |
Sodík | 2,08 g |
Sůl | 4,78 g |
Sacharidy | 7,45 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka z tresčích jater s vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6ZyK
Moje poznámka
Pomazánka z tresčích jater s vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6ZyK
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 6 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 22 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Belgické vafle
ne.honzula12 před 17 minutami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 34 minutami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 1 hodinou
Domácí kečup
Mistrova před 2 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 3 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 3 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 5 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 6 hodinami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 6 hodinami
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 6 hodinami
Suroviny:
tresčí játra,
vejce,
sýr tavený,
majonéza,
česnek,
cibulka jarní,
sůl
Komentáře (12)
Hezký den přeji… 😊😉
Ze zbytku surovin dělám samostatnou sýrovovajíčkovou pomazánku.
Ještě dotaz ke strouhání taveného sýra - to ho dáváš předem zmrazit, aby se nechal strouhat? - já ho jenom spolu s majonézou nebo máslem rozetřu vidličkou (kupuji takový měkkoučký ve střívku).
Ale asi si někdy "ukradnu" kousek jater z plechovky a vyzkouším.