Smažené plíčky v sýrovo-bylinkovém těstíčku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do hodiny Pokrmy z vnitřností 8 názorů

Suroviny

vepřové plíčky
1 kostka masoxu
1 mrkev
1 plátek celeru
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
Na vyvaření:
pár stonků libečku
celer
Na posypání uvařených plíček:
koření Aztécký poklad
trocha soli
na osmažení olej
Na těstíčko:
1 vejce
15 dkg tvrdého sýra Eidam
1 dl mléka
3 pl hladké mouky
2 pl nasekaných čerstvých bylinek (dala jsem petrželku a celer)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plíčky pod studenou vodou důkladně propereme, vložíme do hlubokého hrnce (vařením nabydou), přidáme všechny shora uvedené suroviny, dáme dostatečné množství vody, přivedeme k varu a pak na mírném plameni vaříme do změknutí masa.

  2. Poté odstavíme ze sporáku, plíčky vyndáme na talíř a necháme vychladnout.

  3. Pak odstraníme dýchací trubici a průdušnice a nařežeme je na 1,5-2cm silné plátky.

  4. Do plátků plíček opatrně vetřeme Aztécké koření a necháme chviličku zaležet.

  5. Mezitím si z níže uvedených surovin umícháme polotuhé těstíčko a v něm plíčky obalíme.

  6. Vložíme na pánvici do rozehřátého oleje a opékáme z obou stran do zlatavé barvy. Osmažené podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou nebo salátem.

  7. Z uvařených plíček si vybereme jen ty širší a hezké části, ze kterých půjdou udělat úhlednější plátky. Zbytek plíček pokrájíme nadrobno a z vývaru, zeleniny a smetany uděláme "plíčky na smetaně".

Poznámka

Minulý víkend jsme byli v Ostravě a já jsem si opět přivezla naše oblíbená plíčky, které u nás nejsou k dostání. Vždycky, když je připravuji, tak stihnu polovinu sníst, tak jsem si řekla, když jsou tak dobré na holo:-), že bych mohla vyzkoušet něco jiného, než jen na smetaně. V trojobalu by možná byly úhlednější, ale tahle verze, která mě napadla, opravdu nebyla špatná. Manžel, kdyby mě neviděl jídlo připravovat, tak by nepoznal, z čeho ta dobrota je.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažené plíčky v sýrovo-bylinkovém těstíčku

  • Všem za komentáře a body moc děkuji:-K:-Ka zároveň se omlouvám za opožděnou reakci na vaše dotazy:-)Ze soboty na něděli nám zloději na zakázku ukradli optický kabel a celé sídliště až do teď bylo bez připojení k internetu:-((:no:
    VAŘILAMYŠKA-Ivi plíčky vařím v papiňáku 30minut a pak nechám uzavřené dojít.Vařím je v 9l.V menším by se určitě ucpal ventil,když vařením nabydou a to by byla hezká mela:-//V obyčejném hrnci od doby varu bych doporučila asi tak po 3/4hodině kousek ukrojit a zkusit,jestli jsou měkké.Uvařené,nakrájené a obalené jsem smažila z každé strany zhruba 3minutky,tak aby byla hezky zlatavá barva sýra.
    ŽÍŽALA-Jaruš děkuji za odpověď pro neregistrovanou PAVLU:-)Ano plíčky jsou plíce;-)
    REBI-:-Dmrkla jsem se na pánvičku,máš dobrý postřeh:yes:opravdu ten kousek vypadá jako rybka:-))

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Pavla: Plíčky jsou plíce.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Taky znám plíčky jen na smetaně, už dávno jsem je nejedla, doma to všichni odmítají a pro sebe to vařit nebudu:-/. Ovšem Tvůj nápad si zaslouží bod :yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Plíčka znám pouze na smetaně a strašně dlouho jsem jich nejedla. Zajímavý recept, dobrý nápad:-);-):yes:+

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    já plíčka nedělala..ani nepamatuju kdy naposledy:-8:-O
    musí to být piplačka, ale výsledek, dle fotek, stojí jistě za tu námahu:-K
    mám na to chuťana:-p;-):-D, posílám ti boďana:-D:yes:
    P.S. ten obrázek,kde je pánev..tak ten kousek vlevo,to vypadá jak kapřík:-D:yes:

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    A co to je "plíčka"? Která část prasátka to je? :-8

    Odpovědět

  • Radana Radana(neregistrovaná)

    Bomba,dobrý:yes::-O

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    :-p Jejka Aničko, já jsem plíčky dělala naposledy někdy v r. 1986?Dělala jsem je jako naši svíčkovou s kořenovou zeleninou a na smetaně?Ale teď Ti nevím, myslím, že jsem je dělala v tlakáči, ale jen vím, že to bylo dost nebezpečné:-O, že se "nafoukly" a hrozil průšvih, tak se jen chci optat, jak je dělaš dlouho, jako smažené a jak by se dělala dlouho jen tak vařit??Já je vůbec nevídám??Poraď mi, jinak moc prima receptík, máš hezké nápady, takové domácí a fajn:-K:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: plíčka z čeho jsou plíčky jak dlouho vařit plíce plíčka na smetaně co jsou plíčky plátky v bylinkovém těstíčku jak udelat jatra na panvice kachní plíčky vepřová plicka recepty s aztéckým kořením vepřové plíce recept pličky na smetaně vepřové kotlety v bylinkovém těstíčku plíčky recept sýrovo-bylinkové těstíčko jak dlouho varit plicka pličky minutka plíčky plíce smaženky bylinkové těstíčku