

Pomazánka z tresčích jater
Suroviny
- 100 g másla
- tresčí játra z konzervy
- citrónová šťáva
- 1/2 l mléka
- lžíce hrubé mouky
- kousek cibule
- lžička sekané pažitky
Postup přípravy receptu
Uvaříme kašičku z mléka a mouky. Vychladlou přidáváme po lžičkách k máslu a utřeme ji pak s játry. Přidáme jemně sekanou cibulku i pažitku a citrónovou šťávu.
Pomazánku mažeme na chlebíčky, zakapeme citrónovou šťávou, zdobíme petrželkou, plátky rajčat i okurek, sypeme cibulkou na jemno nakrájenou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pomazánka z tresčích jater
-
S tou moukou je to zajímavé
-
Radek : stoprocentně ne, mají být jen gramy, ne deka. Díky za upozornění na chybu
-
100dkg = 1kg = 4 kostky másla
-
Příště dám taky méně mléka, ale chuťově je moc dobrá
-
Já taky dělám pomazánku z tresčích jater.Dávám do ní pomazánkové máslo,najemno nakr. cibulku,sůl,může se přidat i lžička obyč. hořčiče.Můj přítel ji zbožňuje
je opravdu výborná,kdo má rád rybyčky dopořučuji
-
Tak tohle jsem tady chtěla dát a koukám, je to tady. Pomazánka výborná, opravdu moc. Nedávala bych však po zkušenosti tolik mléka, stačí klidně 3 dcl a ta játra jsem dala dvoje, je to výraznější a moc dobré. Bohužel jsem vůbec nestihla fotit
, všechno mi hned snědly kamarádky.