Prsa z divoké kachny v pomalém hrnci
Maso zvěřiny je velmi ceněné pro své nutriční hodnoty. Příprava je sice obvykle trošku pracná a delší, ale moderní spotřebič, jakým je pomalý hrnec, vám pomůže. Připravíte luxusní pokrm, po kterém se jen zapráší.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 151 kJ / 36 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,15 g |
Tuky | 0,20 g |
Vláknina | 0,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 7,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prsa osolíme, vložíme do pomalého hrnce. Přidáme koření a podlijeme kuřecím vývarem tak, aby na dně hrnce bylo asi 1-1,5 cm tekutiny.
Krok 2: Hrnec zapneme na nižší stupeň (low) a vaříme, dokud není maso měkké (cca 4 hodiny). Čas se bude lišit podle stáří kachny.
Krok 3: Maso vyjmeme, uchováme v teple. Doděláme omáčku. V trošce vody rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání vlijeme do omáčky, kterou jsme přivedli k varu. Když dosáhneme požadovaného množství a konzistence, necháme minimálně 15 minut provařit.
Krok 4: Nakonec omáčku můžeme, ale nemusíme přecedit. Servírujeme s bulgurem.
Zveřejněno 5. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prsa z divoké kachny v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBPpY
Moje poznámka
Prsa z divoké kachny v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBPpY
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 2 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 3 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 4 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 1 hodinou
Segedínský guláš
Jiri_N. před 1 hodinou
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 1 hodinou
Houbové rizoto
Konstantin. před 1 hodinou
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 1 hodinou
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 2 hodinami
Guláš SPECIÁL
Sahula před 3 hodinami
Kuřecí prsa s cizrnou, olivami a rajčatovou omáčkou
AnnaKrizova před 3 hodinami
Suroviny:
kachna,
bobkový list,
jalovec,
koření nové koření,
pepř,
rozmarýn,
sůl,
mouka hladká
Komentáře (2)