Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika z divoké kachny

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 077 kJ /
3 364 kcal
Bílkoviny152,65 g
Tuky285,68 g
Vláknina0,50 g
Cholesterol 1,78 g
Sodík 5,23 g
Sůl12,95 g
Sacharidy13,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z kachny stáhneme kůži i s peřím, neškubeme ji, stejně to jde špatně. Při stahování si pomáháme malým ostrým nožíkem, kterým uvolňujeme kůži od trupu. Konce křídel a nohou odřízneme a vyhodíme. Krok 2: Pak ji pozorně vykucháme: nařízneme ji mělce od řitního otvoru až k hrudní chrupavce a opatrně vyjmeme vnitřnosti. Pokud už byla vyháčkovaná, odpadá nám starost se žlučí, pokud ne, opatrně ji v játrech najdeme a odřízneme, raději netrháme, aby žlučový váček nepraskl a žluč nám neznečistila zbytek vnitřností. Krok 3: Toto děláme vždy zásadně MIMO kachnu. Vylitá žluč znehodnotí maso, muselo by se vyhodit. Z vnitřností ponecháme pouze žaludek, játra a srdce. Žaludek rozřízneme, otevřeme a vyčistíme, stáhneme vnitřní blánu. Krok 4: Kachnu a vnitřnosti důkladně omyjeme. Na másle zpěníme koření, přidáme osolenou a rozpůlenou kachnu, krk, žaludek a srdce, lehce opečeme, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Podle potřeby mírně podléváme vínem. Necháme zchladnout, klidně do druhého dne. Vývar ponecháme. Krok 5: Pak maso vykostíme a spolu s žaludkem a srdcem umeleme na masovém strojku. Přidáme mletou vepřovou plec a naškrabaná kachní i kuřecí játra. Dosolíme (opatrně), přidáme mandlové lupínky a pomocí části scezeného vývaru z kachny vytvoříme kašovitou hmotu. Krok 6: Formu na biskupský chlebíček vyložíme plátky slaniny tak, aby se mírně překrývaly a pokryly celé dno a boky formy. Pak vlijeme paštiku, zakryjeme opět slaninou. Formu vložíme do pekáčku a nalijeme do něj vodu tak, aby zevně sahala do poloviny formy. Krok 7: Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 1,5-2 hodiny. Pak vyjmeme z vodní lázně a necháme zchladnout. Vyklopíme a zabalíme do alobalu. Krájíme ztuhlé na tenké plátky, podáváme s brusinkami (já jsem brusinkový kompot smíchala s pomerančovou marmeládou) a čerstvým pečivem.

Zveřejněno 8. 1. 2014

Poznámka autorky zizala

Vyhráli jsme na mysliveckém plese v tombole divokou kachnu. Už jsem jednou dělala paštiku z divoké kachny, takže jsem můj původní recept jen lehce upravila. Opět to bylo vynikající jídlo a byla jsem velmi pochválena.

Omlouvám se za kvalitu fotky, bylo foceno manželem, večer, pomocí blesku a to nikdy není moc kvalitní foto.

http://www.mlsoty.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z divoké kachny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jM6W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z divoké kachny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jM6W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Děkuji všem za vlídné kometáře :-)

Colombo65: Děkuji, taková veká pochvala potěší :-K

Jejda, to bych si pošmákla, vypadá opravdu krásně;-):-p:yes:

Jaru,mňam:-p:yes::-KVěřím,že jste si pošmákli:-*
Mám brusinky a pomerančovou marmeládu:-*Ke komu se můžu přidat,kdo máte divokou kachničku:-?:-D

.... nádherná struktura paštiky :-O:-O:-O:yes:

rozmarynaH: To je mi Tě líto. Já jsem měla pěknou kačku, sice po stažení kůže jako takové o málo větší holoubě, ale čisté pěkné masíčko :-p:-)

I já jsem jednu vyhrála na mysliveckém plese pár (ona a on) divokých kachen. Když jsem je kuchyňsky připravovala (poprvé v životě), mořila jsem se s tím hodně dlouho. Pak jsem získala asi 12 žaludů:-D, několik broků:-( a hodně potrhaného masa:-). Tehdy jsem z toho udělala karbanátky, protože nic jiného z toho udělat nešlo, myslím. Ale ta tvoje paštika musí být chutnááá, uložím si.:yes::yes: +4

Dajda: Myslivecké plesy na vsích mají zrovna sezonu ;-):-)) Brusinky ta pomerančová marmeláda povznesla a výborně doplnila :-p Budu to takhle míchat častěji :-)

zizala: to je mi jasný;-), pro mě by to byla taky velká vzácnost:-)

maris: Maruško, takovou možnost mám jen jednou za několik let, zase tak často zvěřinu na plese nevyhráváme a pro nás to je jediná možnost, jak ji získat. Tak to by bylo škoda, abych tomu ten čas a práci nevěnovala ;-)

Docela pracný recept, ale námaha určitě stála za to:-p:-):yes:

No to by se mi líbilo!:-p A k tomu ty brusinky s pomerančem ..... Kde ale vzít tu kachnu:-?

:-p:-p musela to být bašta :yes:

Tématické fráze:
paštika z kachny, stahování divoké kachny, jak stáhnout divokou kachnu, vnitřnosti z kachny, pastika z divokych kachen, stazeni divoke kachny, kachní paštika recept, paštika z holoubat, stahování kachny, recept na divokou kachnu, kachni noha myslivecky, paštika z pečené kachny, kachní paštika z masa, stahování kachen, divoké kachny, divoká kachna recept, jak stahnout kachnu, paštika z divoké kachen, stazeni kachny, recepty na divokou kachnu

Suroviny:
kachna divoká, máslo, játra kuřecí, plec vepřová, víno červené suché, tymián, jalovec, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, sůl, mandle plátkové, slanina

Přidat fotografie receptu