Divoká kachna na smetaně

Suroviny

1 kachna
2 cibule
30 dkg mrkve
30 dkg petržele
30 dkg celeru
ocet
nové koření celé
bobkový list
tymián
jalovec bobule
celý pepř
citrónová kůra a šťáva
2 kostky cukru
kousek másla
vývar nebo voda
0,5 l smetany
hladká mouka
hořčice
bílé víno

Postup přípravy receptu

  1. Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle dorůžova.

  2. Přidáme pár kapek octa, a zalijeme vývarem(asi půl litru).

  3. Dále přidáme několik kuliček pepře, nového koření, jalovce, 3 bobkové listy, tymián, cukr a citrónovou kůru.

  4. Na takto připravený základ položíme dobře očištěnou kachnu a dusíme pod pokličkou doměkka.

  5. Hotovou kachnu vyndáme, nalijeme do šťávy smetanu, do které jsme rozmíchali 2 lžíce hladké mouky. Povaříme a ještě přidáme kávovou lžičku hořčice, šťávu z citrónu a vše přecedíme přes sítko.

  6. Před podáváním přilijeme 3 lžíce bílého vína.

Poznámka od kuchařky

Příloha - knedlíky a brusinky.

Komentáře k receptu Divoká kachna na smetaně

  • Sandra Rozsivalova Sandra Rozsivalova

    Tak to bych si dala, akorát mi chybí základní surovina, divoká kachna.:-(

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Vybusna, nádherně lákavé fotky!:yes: Pochvala pro tebe!;-):-))

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    je to vlastne *svieckova* na smotane, ale z kacacieho masa.z tohto prsneho filetu som uz varila a bolo mi to maso dost suche, tak som toto este prespikovala slaninou.

    Odpovědět

Tématické fráze: divoka kachna recept vaření a recepty divoká kachna kachna divoká divoká kachna divoká kachna recepty recepty divoká kachna divoká kačena recept divoká kačena recepty na kachnu recept na divokou kachnu recept na divokou kačenu kachna recepty recepty divoká kačena recept divoká kachna divoká kačena recepty kačena recept recept na kachnu kačena na smetaně kacena divoka recepty na divokou kachnu