

Divoká kachna na smetaně
Suroviny
- 1 kachna
- 2 cibule
- 30 dkg mrkve
- 30 dkg petržele
- 30 dkg celeru
- ocet
- nové koření celé
- bobkový list
- tymián
- jalovec bobule
- celý pepř
- citrónová kůra a šťáva
- 2 kostky cukru
- kousek másla
- vývar nebo voda
- 0,5 l smetany
- hladká mouka
- hořčice
- bílé víno
Postup přípravy receptu
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle dorůžova.
Přidáme pár kapek octa, a zalijeme vývarem(asi půl litru).
Dále přidáme několik kuliček pepře, nového koření, jalovce, 3 bobkové listy, tymián, cukr a citrónovou kůru.
Na takto připravený základ položíme dobře očištěnou kachnu a dusíme pod pokličkou doměkka.
Hotovou kachnu vyndáme, nalijeme do šťávy smetanu, do které jsme rozmíchali 2 lžíce hladké mouky. Povaříme a ještě přidáme kávovou lžičku hořčice, šťávu z citrónu a vše přecedíme přes sítko.
Před podáváním přilijeme 3 lžíce bílého vína.
Poznámka od kuchařky
Příloha - knedlíky a brusinky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Divoká kachna na smetaně
-
Tak to bych si dala, akorát mi chybí základní surovina, divoká kachna.
-
Vybusna, nádherně lákavé fotky!
Pochvala pro tebe!
-
je to vlastne *svieckova* na smotane, ale z kacacieho masa.z tohto prsneho filetu som uz varila a bolo mi to maso dost suche, tak som toto este prespikovala slaninou.