Divoká kachna na smetaně

lenka-m Kuchařka:

Jiné maso 3 názory

32

Suroviny

1 kachna
2 cibule
30 dkg mrkve
30 dkg petržele
30 dkg celeru
ocet
nové koření celé
bobkový list
tymián
jalovec bobule
celý pepř
citrónová kůra a šťáva
2 kostky cukru
kousek másla
vývar nebo voda
0,5 l smetany
hladká mouka
hořčice
bílé víno
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle dorůžova.

  2. Přidáme pár kapek octa, a zalijeme vývarem(asi půl litru).

  3. Dále přidáme několik kuliček pepře, nového koření, jalovce, 3 bobkové listy, tymián, cukr a citrónovou kůru.

  4. Na takto připravený základ položíme dobře očištěnou kachnu a dusíme pod pokličkou doměkka.

  5. Hotovou kachnu vyndáme, nalijeme do šťávy smetanu, do které jsme rozmíchali 2 lžíce hladké mouky. Povaříme a ještě přidáme kávovou lžičku hořčice, šťávu z citrónu a vše přecedíme přes sítko.

  6. Před podáváním přilijeme 3 lžíce bílého vína.

Poznámka

Příloha - knedlíky a brusinky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Divoká kachna na smetaně

  • Sandra Rozsivalova Sandra Rozsivalova

    Tak to bych si dala, akorát mi chybí základní surovina, divoká kachna.:-(

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Vybusna, nádherně lákavé fotky!:yes: Pochvala pro tebe!;-):-))

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    je to vlastne *svieckova* na smotane, ale z kacacieho masa.z tohto prsneho filetu som uz varila a bolo mi to maso dost suche, tak som toto este prespikovala slaninou.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo