Daněk v trávě
Příprava zvěřiny se zdá býti náročná, ale nemusí tomu tak být. Přes noc naložené daňčí maso zprudka opečeme a podlijeme červeným vínem. K němu pak podáváme v páře vařené brambory a blanšírovaný špenát s pórkem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 710 kJ / 1 365 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,39 g |
Tuky | 65,71 g |
Vláknina | 20,28 g |
Cholesterol | 437 mg |
Sodík | 1,37 g |
Sůl | 2,91 g |
Sacharidy | 85,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso z daňka nakrájíme na slabé plátky, zalejeme citronovou šťávou, rybí omáčkou a řepkovým olejem a necháme v lednici 24 hod marinovat.
Krok 2: Marinovanou zvěřinu prudce osmahneme na pánvi, zalijeme červeným vínem a přidáme bobkový list. Necháme dusit, než je maso měkké. Těsně před koncem pak přidáme nakrájený ananas.
Krok 3: Na druhé pánvi roztopíme ghí, osmahneme na něm cibulku do zlatova a přidáme na kostičky nakrájený pór (bílou část). Přidáme muškátový ořech a sůl s pepřem, s citem dle chuti. Orestujeme a přidáme blanšírovaný špenát. Dál již nevaříme, špenát by ztratil svou barvu.
Krok 4: Servírujeme na talíř blanšírovaný špenát dokola, doprostřed vrstvíme dušené maso. Na okraj dáme dva malé brambory a na protější stranu půlku vařeného vejce. Ozdobíme cherry rajčátky.
Zveřejněno 26. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Daněk v trávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6MV8
Moje poznámka
Daněk v trávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6MV8
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 27 minutami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 1 hodinou
Loštická cibulačka
Sahula před 9 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 9 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 10 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 10 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 10 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 13 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 13 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 13 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 14 hodinami
Suroviny:
maso,
šťáva citronová,
omáčka rybí,
víno červené suché,
ananas,
olej řepkový,
špenát listový,
pórek,
cibule,
ghee,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
bobkový list,
brambory,
vejce,
rajče cherry
Komentáře (3)