Luxusní svařák z francouzského likérového vína
Svařené víno především potěší a zahřeje. A to nejen proto, že je teplé, ale prohřátí pomůže i alkohol obsažený ve víně. Ten působí na cévy a napomáhá rychlejšímu proudění krve v těle. Pocit tepla dodává i přidané koření: skořice, hřebíček, badyán.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 322 kJ / 77 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,20 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 3,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme suroviny - u pomeranče a citronu odkrojíme kůru. Pro tento rychlý svařák to asi nebude problém, ale při dlouhém louhování by mohl svařák zhořknout.
Krok 2: Nalijeme do kastrůlku 100 ml vody a 100 ml Pineau des Charentes. Raději tmavší, plnější a sladší Pineau. Přidáme ostatní suroviny a přiveďeme k varu.
Krok 3: Hned jak začne svařák bublat (nebo těsně před začátkem varu), stáhneme na minimum a přikryjeme pokličkou. Necháme ohřívat minimálně 15 minut. Pokud nechceme nechat dojít svařák až k bodu varu, ohříváme do 70 °C alespoň 20 minut.
Zveřejněno 21. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Luxusní svařák z francouzského likérového vína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R0Py
Moje poznámka
Luxusní svařák z francouzského likérového vína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R0Py
Nejnovější recepty
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 2 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 3 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 4 hodinami
Kari korma
Přidáno před 12 hodinami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 17 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 6 minutami
Pikantní rajčatová polévka s fazolemi
Verunkavh před 9 minutami
Krkovice na houbách a kapiích
jarmila58 před 14 minutami
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Danulka52 před 37 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Andyzvesnice před 1 hodinou
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 4 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 12 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 12 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 12 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 14 hodinami
Suroviny:
koření hřebíček,
skořice,
citron,
pomeranče,
víno,
voda,
badyán
Komentáře (2)