Červená řepa s fenyklem - salát
Červená řepa je surovina, kterou lze připravit na mnoho způsobů. Zabydlela se nastálo v mnoha kuchyních. Připravte z ní fenyklem ochucený salát, který se hodí k masům i jen tak na zahnání hladu.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 693 kJ / 166 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,00 g |
| Tuky | 0,80 g |
| Vláknina | 7,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8,89 g |
| Sůl | 20,00 g |
| Sacharidy | 32,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu uvaříme do měkka. Slijeme vodu.Necháme částečně zchladnout, oloupeme nakrájíme na kostky. Očištěný křen nakrájíme na špalíčky.
Krok 2: Svaříme vodu, přidáme ocet, sůl, fenykl a vaříme 15 minut. Než se uvolní chutě z fenyklu. Ochutnáme, jestli je dost octa a soli. Nálev necháme mírně prochladnout.
Krok 3: Ve velké míse smícháme řepu, křen a přidáme prochladlý nálev i s fenyklem, ještě uvolňuje chutě. Necháme úplně vychladit a po třech hodinách ještě ochutnáme, jestli je nálev dost slaný, řepa si hodně soli nasaje. Případně přisolíme.
Krok 4: Dáme do lednice proležet, nejméně na 24 hodin. Není potřeba přidávat cukr, řepa ho obsahuje dostatečné množství. Připravíme si 0,7 l zavařovací sklenice, do kterých přeložíme salát. Zakryjeme fólií. V lednici vydrží dva týdny.
Zveřejněno 18. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červená řepa s fenyklem - salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk1oJ
Moje poznámka
Červená řepa s fenyklem - salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk1oJ
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 9 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 14 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 16 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno 11. 12. 2025 21:44:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
kolarz90 před 2 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 3 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 4 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 5 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 6 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 6 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 6 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 8 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 8 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
ocet,
voda,
fenykl,
sůl,
křen
Komentáře (1)