Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Fazolová polévka s uzeným na kyselo

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 160 min

160 min (40 min příprava + 120 min tepelná úprava)

3. 2. 2022 21:15

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 335 kJ / 1 992 kcal
Bílkoviny95,22 g
Tuky123,45 g
Vláknina36,18 g
Cholesterol 222 mg
Sodík 302 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy109,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podáváme s chlebem, langošem, houskou !

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 2. 2022 17:42

hospodyne: Tak to budou ty kočky, určitě! Nesmíš tam nechat naběračku ! :-D:-D:-D Taková kočička je technicky vynalézavá , když tam má naběračku, tak se nacpe!

hospodyne

5. 2. 2022 15:49

:-KVeronika.Hrozna: obsah pevné složky v polévkách ne terase změní zřejmě skupenství en bloc

Těsto na bálešky vyválím v tlouštˇce cca 1,5cm a vykrajuji kolečka o prům. 7 cm, je to výhodné, protože jich dělám hodně. Když se jich dělá málo, je lepší malým válečkem rozválet kuličku a tu placičku případně okrojit, aby byly stejné. Konečná placka má mít po upečení sílu max. 4 cm

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 2. 2022 23:23

hospodyne: Z terasy, polévka, kočky, sublimace tekutin, no totok! :-O:-O:-OZ tekutého skupenství na plynné, tak by tam měli zůstat kousky masa, zelí , nebo tak.....a zůstanou? :-D:-D:-D Jak hrubé jsou ty bálešky a mají se před pečením nechat ještě vykynout? Teda udělat z vykynutého těsta kuličky a nechat kynout a postupně válet a dávat na pánev? Nebo jak?

hospodyne

4. 2. 2022 15:22

:-KVeronika.Hrozna: bálešky se také dají po upečení pomastit sádlem, natřít dobrými povidly a posypat makem s cukrem nebo strouhaným tvarohem.

hospodyne

4. 2. 2022 15:03

:-KVeronika.Hrozna: rezerva, no jo to také není snadné, protože se hned po večeři ozve: " a babičko, dáš nám i domů? " Také je častý jev, že polévka chladnoucí na terase sublimuje. Ale možná na ni chodí kočky:-D:-D A bálešky jsou kynuté placaté bochánky z jalového těsta, téměř bez tuku. Hladká mouka, droždí, mléko, a může být lžička sádla, vajíčko. Pečou se na holé plotně. V létě to tak dělám, ale teď by mi bylo v letní kuchyni zima, tak je peču na titanové pánvi. Pomalu, lehce dohněda, puchýřky nesmí být černé. Hodí se prakticky ke všem hustým polévkám.

Marie Svarcova

4. 2. 2022 10:33

:-)<3tu mám ráda :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 2. 2022 09:25

hospodyne: "Rezervu" právě snídal, se včerejším langošem, můj drahý choť ! Takže ta rezerva "musí" být, více než malá. :-D Klidně ji dokáže jíst, tři dny po sobě! :-O
Co jsou to ty bálešky?

hospodyne

3. 2. 2022 22:18

:-KZrovna předevčírem mě syn uháněl o fazolovicu, na minulý víkend jsem jim vařila kotel zelňačky. Prý takových polévek není nikdy dost. Akorát nemá být předobřelá = hodně masa!! A mají být k ní bálešky:-D Vařím ji téměř stejně, moc nám chutná. Potíž je v tom, že musí být pro 12 osob a ještě rezervu.:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 2. 2022 21:20

Pokud tady takový recept je, já ho nenašla, ale klidně smažu, aby nebyl 2 x!

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: fazole, žebra, pepř, koření nové koření, cibulka, česnek, bobkový list, mouka hladká, jíška, smetana na vaření, ocet, cukr krystal, vývar masový

TopRecepty.cz

Fazolová polévka s uzeným na kyselo

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/prvV