Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Boží milosti jsou tradiční české smažené pečivo, které se často připravuje během masopustu a dalších svátečních příležitostí. Toto lahodné pečivo je vyrobeno z jednoduchého těsta a po usmažení se obaluje cukrem, který jim dodá jemnou sladkost a krásný vzhled.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 178 kJ / 3 389 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,67 g |
Tuky | 250,15 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 794 mg |
Sodík | 513 mg |
Sůl | 1,27 g |
Sacharidy | 236,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál prosejeme mouku, přidáme sůl a promícháme. Doprostřed uděláme důlek, do důlku dáme žloutky, víno, cukr a smetanu.
Krok 2: Vidličkou vše spojíme v těsto řidší než je na nudle. Nahoru ještě dáme nakrájený tuk, přehrneme těsto a zpracujeme. Těsto vyválíme, vykrájíme tvary a uprostřed nařízneme.
Krok 3: Smažíme na sádle s přepuštěným máslem dorůžova. Tuk musí být na 3 cm vysoko.
Krok 4: Hotové, ještě horké obalujeme
v cukru promíchaném s vanilkou.
v cukru promíchaném s vanilkou.
Zveřejněno 12. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6qNv
Moje poznámka
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6qNv
Nejnovější recepty
Arabský hummus
Přidáno před 1 hodinou
Pórkový krém
Přidáno před 7 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 7 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 12 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 13 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 26 minutami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 39 minutami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 59 minutami
Francouzské brambory
Lucek před 1 hodinou
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 1 hodinou
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 1 hodinou
Pórková polévka s česnekem a kroupami
Dagemar před 1 hodinou
Fofr broskvový koláč
JakubM před 2 hodinami
Otoč, oblíž, omliekuj -OREO
Pavlinakacerova před 2 hodinami
Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Kupczyk před 2 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
žloutek,
sůl,
cukr,
tuk,
víno bílé,
smetana,
sádlo,
ghee,
cukr moučkový
Komentáře (5)