Domácí lunchmeat
Lunchmeat není jen tak nějaké maso na chleba. Je to nekorunovaný král víkendového vaření pod stanem, či na chalupě. Při domácí přípravě navíc můžete ovlivnit kvalitu i výslednou chuť této skvělé masové konzervy.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 653 kJ / 3 980 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 176,37 g |
| Tuky | 357,57 g |
| Vláknina | 6,56 g |
| Cholesterol | 552 mg |
| Sodík | 5,13 g |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 11,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokud si maso nenecháme umlít u řezníka, je lepší kůži seříznout a lehce povařit ve vodě. Kůže se bude lépe mlít a studený vývar použijeme do masa.
Krok 2: Jemně namleté maso smícháme se všemi surovinami a důkladně prohněteme. Maso zakryjeme a necháme v lednici do druhého dne.
Krok 3: Druhý den připravíme sterilizované rovné (masové) sklenice. Směs masa pořádně do skla utlačíme a okraje sklenic utřeme dosucha. Sklenice uzavřeme.
Krok 4: Maso zavařujeme pomalým varem dvě hodiny a necháme vychladnout. Druhý den to opakujeme a povaříme hodinu. Vychladlé sklenice skladujeme v chladu.
Zveřejněno 16. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí lunchmeat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEMEY
Moje poznámka
Domácí lunchmeat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEMEY
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 11 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 14 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 16 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 6 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 6 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 6 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 6 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 6 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 9 hodinami
Suroviny:
bůček,
praganda,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
česnek sušený,
vývar vepřový
Komentáře (4)