Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí podravka

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min bez doby sušení zeleniny

15 min (15 min příprava, bez doby sušení zeleniny)

Domácí podravku ze sušené zeleniny bez konzervantů připravíte velmi snadno, podle tohoto receptu. Koření se hodí k ochucení zeleninových polévek a dalších zeleninových a luštěninových pokrmů, omáček, nádivek nebo karbanátků.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu omyjeme, očistíme a osušíme. Krok 2: Vše pokrájíme na tenké plátky a dáme sušit. Krok 3: Pomeleme a plníme do mlýnku na koření.

Zveřejněno 2. 5. 2015

Poznámka autorky terezicka1

Může se přidat cokoliv, kdo co má rád. Jakkoliv se můžou ingredience proměnit a dávkování je na každém.

Tento a další mé recepty najdete zde:

https://www.facebook.com/pages/Va%C5%99en%C3%AD-a-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí podravka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzN5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí podravka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzN5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

s tou zeleninou to chápu, se solí také, ale kde je zmínka o tom, co dela Podravku Podravkou, tzn. asi glutasol a podobné ???:-?

Blani, já myslím, pokud plátky budou slabé, klidně na sluníčku na papíru..ale jak se píše..i v troubě na 50 stupňů celsia..jinak dělávam i houbove koření :-)

Tak to je skvělý nápad na dárek,stejně jako ta bylinková sůl.Jenom mi chybí návod jak zeleninu usušit,stačí teda na slunci,plátky zeleniny položené na papíru?

blanka.roze 20. 11. 2016 15:32
BlankaZ: Zeleninu jsem ještě nikdy nesušila, ale houby a jablka suším na pečícím papíru na radiátorech.

terezicka1: no dnes asi jsou už sušičky s úspornější spotřebou, než trouba, ta pořád "žere" víc
My kdysi sušili na Rudém právu, tenkrát nám bylo jedno něco o škodlivosti tiskařské černi :-D:-D:-D, ale děda pak udělal takové rámy se síty a pak už jsme sušili jen na tom.
Já myslím, že kdo suší hodně, si stejně sušičku pořídí, přece jen je to šikovný pomocník a na těch patrech se toho usuší víc najednou :yes::yes:

terezicka1: Susit na novinach snad radeji ne, asi by bylo dobre pripsat do receptu, ze je zelenina susena v susicce.

Spagetka: Děkuji, jsem o něco chytřejší :-) I když jednou jsem susila v troubě rajčata a je to zdlouhavé a asi více nákladné, jenže co je nákladnější. El.susicka, nebo trouba? :-D vyjde to asi na stejno, že?

terezicka1: než jsem si pořídila sušičku, tak od dětství jsme vše sušili nad kamny, později pak v el.troubě ;-);-)
Sušička je pohodlná, ale ne nezbytná

Tak je fakt, že já mám el.susicku. Než jsem si ji pořídila, tak jsem susila na plátně na zahradě na sluníčku. Pokud nemáte zahradu, balkon či nemáte kde susit, tak zřejmě na radiatoru na novinách.to fakt netuším, jak ten, kdo nemá susicku, suší houby, jablka a podobné :-)

Minimalne by to chtelo vysvetlit, jak ususime. To je na tom to nejdulezitejsi, protoze ne vsichni maji el.susicku.

Tématické fráze:
jak udelat domaci podravku, jak udělat podravku, domacipodravka, vyroba domaci podravky, jak si udělat domácí podravku, podravka bez soli, susená domácí podravka, domácí pdravka, podravka sušená v troubě, domácí podavka, zelenina podravka, domácí potravka, recept na polevkove koreni podravka, sušena podravka, domaci vyroba podravky, domácí podravka bez soli, jak se děla domaci podravka, domaci pudravka, jak se dělá podravka, podrfavka v troubě

Suroviny:
celer, petržel, libeček, mrkev, cibule červená, sůl hrubá, cibulka jarní, česnek

Přidat fotografie receptu