Bílková bábovka
Tento recept je skvělým způsobem, jak využít přebytečné bílky, a zároveň potěšit všechny milovníky sladkých pochoutek. Bábovka je připravena z jednoduchých surovin a její příprava je snadná a rychlá.
Suroviny pro 1 kus
16 porcí
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 359 kJ / 5 822 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 703,21 g | 
| Tuky | 154,26 g | 
| Vláknina | 11,27 g | 
| Cholesterol | 264 mg | 
| Sodík | 13,35 g | 
| Sůl | 27,23 g | 
| Sacharidy | 387,35 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Troubu vyhřejeme na 170 °C.
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou či strouhankou.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 2: Do misky dáme máslo pokojové teploty, přidáme moučkový cukr, rum, nutellu a vyšleháme do pěny. Krok 3: V druhé misce smícháme hladkou mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, mleté mandle a tuto směs spolu s mlékem zlehka vmícháme do vyšlehané máslové pěny. Na závěr do těsta vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Hotové těsto nalijeme do připravené bábovkové formy . Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu 40 – 50 minut.
Bábovku necháme na mřížce zcela vychladnout a poté krájíme na porce.
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou či strouhankou.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 2: Do misky dáme máslo pokojové teploty, přidáme moučkový cukr, rum, nutellu a vyšleháme do pěny. Krok 3: V druhé misce smícháme hladkou mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, mleté mandle a tuto směs spolu s mlékem zlehka vmícháme do vyšlehané máslové pěny. Na závěr do těsta vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Hotové těsto nalijeme do připravené bábovkové formy . Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu 40 – 50 minut.
Bábovku necháme na mřížce zcela vychladnout a poté krájíme na porce.
Zveřejněno 6. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Bílková bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBnRN
Moje poznámka
					
				
Bílková bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBnRN
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 6 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 8 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 9 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 10 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 11 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 12 hodinami
						Suroviny:
						
							bílek, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							rum, 
						
						
							nutella, 
						
						
							mléko, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							škrob kukuřičný, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							mandle mleté, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							mouka hrubá
						
					
	
			
	
	
Komentáře (2)