Zapékané obrácené kančí řízky
Nedílnou součástí naší kuchyně je také zvěřina. Zejména v podzimním období bývají tradiční zvěřinové hody. S naším receptem si však třeba zrovna řízky z kance můžete připravit i doma. Přes noc v marinádě, poté obalit, osmažit a zapéct. Budou křehké a lahodné.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 767 kJ / 2 334 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 142,38 g |
| Tuky | 162,66 g |
| Vláknina | 16,85 g |
| Cholesterol | 386 mg |
| Sodík | 3,73 g |
| Sůl | 9,30 g |
| Sacharidy | 70,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1. den: Odblaněné maso nakrájíme na plátky, které po okrajích nařízneme a mírně naklepeme. Jednu cibuli nadrobno nakrájíme a smícháme s hořčicí. Část směsi dáme na dno větší misky, do které budeme následně nakládat maso.
Krok 2: Plátky masa z jedné strany osolíme a opepříme a touto ochucenou stranou je položíme na směs v misce. Plátky okořeníme i druhé strany a navrch opět dáme směs s hořčicí. Takto do misky vyskládáme všechny plátky masa. Marinujeme přes noc v chladu.
Krok 3: 2. den: Cibuli nakrájíme na kolečka a zhruba jednu třetinu vyskládáme na dno pekáčku, přidáme i asi polovinu slaniny. V pánvi zatím rozpálíme sádlo.
Krok 4: Uleželé maso obalujeme nejprve ve strouhance a poté v rozšlehaném vajíčku s kapkou mléka a trochou soli. Takto obalené maso dáváme rovnou na pánev. Zprudka ho z obou stran osmažíme a ihned z pánve přendáme do pekáčku.
Krok 5: Maso v pekáčku pak poklademe zbylými kolečky cibule a slaninou, z misky, kde bylo maso naložené, vytřeme zbytek marinády a také jej dáme do pekáčku. Vložíme do trouby a zapékáme na 200 °C asi 30-40 minut.
Krok 6: Dressing: V misce zamícháme zakysanou smetanu s prolisovanými stroužky česneku, dosolíme a dopepříme podle chuti. Dressing uděláme nejlépe ráno, aby se v lednici dobře proležel a vychladil.
Zveřejněno 4. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékané obrácené kančí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89kA
Moje poznámka
Zapékané obrácené kančí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89kA
Nejnovější recepty
Fazolový salát s mrkví a párkem
Přidáno před 6 hodinami
Batátová kaše
Přidáno před 8 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 8 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninové pyré s muškátovou dýní
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 7 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 7 hodinami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 8 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 9 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 9 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 9 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 12 hodinami
Křehký jablkový koláč
Potocky před 12 hodinami
Suroviny:
kýta kančí,
cibule,
hořčice plnotučná,
slanina anglická,
sádlo,
strouhanka,
vejce,
pepř mletý,
sůl,
smetana zakysaná,
česnek,
sůl,
pepř bílý mletý
Komentáře (1)