Pomazánka z italského zrajícího camembertu se sušenými rajčaty a rozinkami
Zrající sýr s bílou plísní na povrchu lze dobře zakomponovat do výrazných pomazánek. Přidáním másla zjemní, sušená rajčata, rozinky a nebo brusinky přidají slanou i sladkou, až sladkokyselou chuť. Pomazánku si vychutnáte na oblíbeném druhu pečiva.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 490 kJ / 595 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,56 g |
Tuky | 65,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 204 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Camembert nakrájíme na plátky a v misce rozmačkáme vidličkou, přidáme pokrájené máslo a pepř. Rozšleháme ručně nebo šlehačem.
Krok 2: Sušená rajčata nakrájíme nadrobno a dáme do misky společně s rozinkami a dobře promícháme. Necháme uležet 1-2 hodiny, aby se propojily chutě.
Krok 3: Mažeme na suché tousty, topinky, celozrnnou bagetu, nebo na plátky rohlíku jako jednohubky.
Zveřejněno 20. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka z italského zrajícího camembertu se sušenými rajčaty a rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6YZr
Moje poznámka
Pomazánka z italského zrajícího camembertu se sušenými rajčaty a rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6YZr
Nejnovější recepty
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 11 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 15 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 17 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 9 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 10 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 10 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 12 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 12 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 13 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 13 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 13 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 14 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 14 hodinami
Suroviny:
sýr camembert,
máslo,
rajče sušené,
rozinky,
pepř mletý
Komentáře (2)