Koňaková bábovka II
Dobrá bábovka by měla splňovat jedno základní kritérium, neměla by být suchá. Tahle koňaková to rozhodně splňuje. Je v ní totiž nezanedbatelná dávka vaječného koňaku, díky kterému má také mimořádné krásnou barvu. U jednoho kousku určitě nezůstanete.
Postup přípravy
Krok 1: Do misky vyklepneme celá vejce, přidáme moučkový i vanilkový cukr a vše vyšleháme do pěny.
Krok 2: Do vzniklé pěny pomalu přikapáváme olej a vaječný koňak a zašleháváme.
Krok 3: Nakonec do těsta zlehka vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem.
Krok 4: Vzniklé těsto vlijeme do bábovkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 45-50 minut.
Krok 5: Upečenou bábovku vyklopíme.
Krok 6: Před podáváním ji necháme zcela vychladnout na mřížce.
Zveřejněno 18. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koňaková bábovka II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpn2X
Moje poznámka
Koňaková bábovka II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpn2X
Nejnovější recepty
Fazolový salát s mrkví a párkem
Přidáno před 7 hodinami
Batátová kaše
Přidáno před 8 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 8 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninové pyré s muškátovou dýní
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 7 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 7 hodinami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 8 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 9 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 9 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 9 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 12 hodinami
Křehký jablkový koláč
Potocky před 12 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
olej,
koňak vaječný,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
kypřící prášek do pečiva
Komentáře (1)