Huspenina masitá

Suroviny

1 zadní vepřové koleno
1 kg plecka bez kůže
3 ks vepřových nožiček
malá mrkev
malá petržel
středně velká cibule
2-3 sterilované okurky
celý pepř
nové koření
bobkový list
sůl
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Maso dobře očistíme a uvaříme každé zvlášť v osolené vodě s kořením a kořenovou zeleninou doměkka.

  2. Po vychladnutí vykostíme, maso pokrájíme na kousky, kůže nahrubo pomeleme nebo najemno posekáme.

  3. Cibuli pokrájíme a spaříme v sítu horkou vodou a dáme do mísy. Mrkev nakrájíme na kolečka, okurky na plátky a přidáme k cibuli. Nakonec přidáme maso a kůže, zalijeme tuku zbaveným a přecezeným aspikem a promícháme.

  4. Podle chuti okyselíme octem, dosolíme, ještě dobře promícháme a rozdělíme do nádob ztuhnout.

Poznámka od kuchařky

Z Řeznické kuchařky (J. Dušátka)

Komentáře k receptu Huspenina masitá

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

  • Drobek Drobek

    franto: Tak jí nejez.:-p

    Odpovědět

  • franto franto(neregistrovaný)

    Nechuti mi huspenina s udenym ....

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

  • hospodyne hospodyne

    magdalenka: ano, spousta pokrmů má podobný základ, někdy i název. Jsme jen 5 km od Slovenska a navíc se chodilo na práce do Rakous a do Vídně, tam se chutě hodně potkávaly. A doma se muselo zpracovat všechno, ať to bylo ve Strážnici nebo ve Skalici.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    magdalenka: :-D:-D chtěla jsem jen vyjádřit, že jsem měla síly téměř na rozdávání...a chuť zkoušet pořád něco nového :-8

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    cathleen: ja roupy nemám, na šťastie...:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    hospodyne: kterákoliv varianta z toho, co tu jmenujete, chutná úžasně - mňam:-!

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    cathleen: a nikdo nemusí jíst žraločí chrupavky. Že?;-);-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    hospodyne: Slovácko je len kúsok od nás...nedivím sa.:-8

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    magdalenka: kdysi dávno, když "jsem nevěděla, co roupama dělat", jsem dělávala i huspeninové dorty - spodek byl z ochucených mletých kůží a kousku mletého masa, nad tím masová huspenina a nahoře zdobení ze zeleniny, koleček vajec atp, zalité aspikem...vypadalo to moc hezky a bylo to výborné:-8

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    magdalenka: u nás se také dělá z uzeného - udíme i nožičky. Říká se jí " drkotina" - nářečí Slovácka a dělá se na fašanky. Tedy o masopustu. Moc velká dobrota. Ale je to jen sulc s masem - bez zeleniny. Chutná úžasně.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Simona Skolakova: keď ju miluješ, nie je čo riešiť! :-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    cathleen: mamka tiež robila len v zime, skladovala v studenej špajzi...ale u nás sa huspenina robila aj s pridaním údeného mäsa. Na tento účel sa koleno, ale aj kože, chvostík z prasiatka údili. Ocot sa nepridával, ale na dno misy, tanierov, kde huspenina tuhla, sa dávali kolieska varených vajec.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    magdalenka: jsem asi divná,mne napadá v létě hlavně grilování:-D:-D:-D,tak ale po této debatě si určo vybavím příští rok aj huspeninu:-D:-D:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: recept na výborný vepřový sulc drkotina drkotina recepty masova huspenina huspenina domácí drkotina domácí huspenina sterilování recept na huspeninu drkotina neboli na sulc slovenska huspenina jak dělat sulc veprova huspenina z mleteho masa příprava huspeniny recept na domácí sulc sulc recept recept na přípravu sulcu příprava sulcu sterilování huspeniny huspeninový dort recept na sulc se zeleninou a vejci