Krevety s petrželkou
Ač nemáme moře, obliba darů moře u nás stoupá. Pro svou velmi rychlou přípravu jsou oblíbené zejména krevety. Jejich maso je jemné a lahodné, kombinovat je můžete prakticky s čímkoliv. Pokud jste je ještě nezkusili, neváhejte.
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné krevety omyjeme a osušíme.
Krok 2: Do kastrůlku dáme olivový olej, na kterém krátce orestujeme připravené krevety.
Krok 3: Přidáme na malé kousky nakrájený česnek, vločky sušených rajčat a zalijeme bílým vínem. Zlehka promícháme a víno necháme zredukovat.
Krok 4: Nakonec krevety osolíme, přidáme čerstvě mletý pepř, kousek másla, najemno nasekanou petrželku a zlehka promícháme.
Krok 5: Podáváme s rozpečenou bagetkou.
Zveřejněno 10. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevety s petrželkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPpgV
Moje poznámka
Krevety s petrželkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPpgV
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 2 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 22 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 23 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 4 minutami
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 24 minutami
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 1 hodinou
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 2 hodinami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 2 hodinami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 2 hodinami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 3 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 5 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 6 hodinami
Suroviny:
krevety,
česnek,
rajče sušené,
víno bílé,
petrželka hladkolistá,
olej olivový,
máslo,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)