Krevety s petrželkou
Ač nemáme moře, obliba darů moře u nás stoupá. Pro svou velmi rychlou přípravu jsou oblíbené zejména krevety. Jejich maso je jemné a lahodné, kombinovat je můžete prakticky s čímkoliv. Pokud jste je ještě nezkusili, neváhejte.
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné krevety omyjeme a osušíme.
Krok 2: Do kastrůlku dáme olivový olej, na kterém krátce orestujeme připravené krevety.
Krok 3: Přidáme na malé kousky nakrájený česnek, vločky sušených rajčat a zalijeme bílým vínem. Zlehka promícháme a víno necháme zredukovat.
Krok 4: Nakonec krevety osolíme, přidáme čerstvě mletý pepř, kousek másla, najemno nasekanou petrželku a zlehka promícháme.
Krok 5: Podáváme s rozpečenou bagetkou.
Zveřejněno 10. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevety s petrželkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPpgV
Moje poznámka
Krevety s petrželkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPpgV
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 8 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 8 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 9 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 9 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 2 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 2 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 2 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 4 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 6 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 6 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 7 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 7 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 7 hodinami
Suroviny:
krevety,
česnek,
rajče sušené,
víno bílé,
petrželka hladkolistá,
olej olivový,
máslo,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)