Pikantní ragú ze zajíce
Zaječí maso patří dnes již mezi zřídka používané v našich kuchyních, což je veliká škoda. Pokud se vám do rukou dostane pár výborných zaječích stehen, připravte je s houbami a zeleninou v chutné ragú podle následujícího receptu.
Postup přípravy
Krok 1: Na lžíci oleje osmahneme zaječí stehna ze všech stran dozlatova. Stehna osolíme, opepříme a posypeme kořením na zvěřinu.
Krok 2: Zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí do měkka asi 1-1,5 hodiny. Z měkkých stehen odstraníme kosti a maso natrháme.
Krok 3: Na lžíci oleje restujeme na kostky nakrájenou slaninu a přidáme na klínky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme na kostky nakrájené houby, papriky a na kolečka nakrájenou mrkev. Podlijeme vývarem z dušení (dáme ho tolik, kolik chceme mít omáčky) a dusíme do změknutí zeleniny.
Krok 4: Nakonec přidáme rajčatový protlak, zaprášíme hladkou moukou a povaříme ještě asi 15 minut. Přidáme natrhané maso ze stehen a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 24. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní ragú ze zajíce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW5vq
Moje poznámka
Pikantní ragú ze zajíce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW5vq
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 9 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 12 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 15 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 1 hodinou
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 2 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 4 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 4 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 6 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 7 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 7 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 9 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
TH před 9 hodinami
Suroviny:
maso zaječí,
cibule,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá červená,
protlak rajčatový,
mrkev,
slanina,
houby,
olej,
mouka hladká,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
koření na zvěřinu
Komentáře (1)