Gnocchi s houbami
Gnocchi jsou v poslední době velmi oblíbeným a vyhledávaným pokrmem, zejména z důvodu úspory času. Ve vysoké kvalitě je pořídíte téměř v každém obchodě s potravinami. Zkuste je připravit s vepřovým masem, houbami a krémovou omáčkou z Lučiny a smetany.
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky.
Krok 2: Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu.
Krok 3: Na hlubší pánev dáme sádlo, na kterém osmažíme ze všech stran masové nudličky. Po usmažení, přidáme k masu najemno nakrájenou cibuli a krátce osmažíme.
Krok 4: K masu přidáme houby, osolíme, opepříme, podlijeme horkým vývarem a dusíme do změknutí masa asi 30-45 minut.
Krok 5: Když máme maso měkké, přidáme Lučinu, kterou necháme rozpustit, zalijeme smetanou a necháme přejít varem.
Krok 6: Do masové směsi vmícháme předem uvařené noky, prohřejeme a úplně na konec přidáme najemno nakrájenou petrželku.
Zveřejněno 24. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gnocchi s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6QzQ
Moje poznámka
Gnocchi s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6QzQ
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno 19. 10. 2025 10:00:02
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Zdenislavka před 1 hodinou
Kuře na zelí
kimlo před 1 hodinou
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 2 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 4 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 4 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 4 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 14 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 16 hodinami
Suroviny:
plecko vepřové,
sádlo vepřové,
cibule,
noky bramborové,
houby,
sůl,
pepř mletý,
smetana ke šlehání,
lučina,
petrželka
Komentáře (1)