Celozrnná skořicová buchta s borůvkami
Nenáročnou buchtu zvládne připravit i úplný začátečník. Těsto z celozrnné mouky dochutí výrazná skořice a provoní vanilkový cukr. Nahoru těsta přijdou drobné fialové borůvky, které každý kousek buchtu dokonale osvěží.
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouku s cukry a přidáme kypřicí prášek. Vše promícháme.
Krok 2: K sypké směsi přidáme mléko, olej a vejce. Pořádně promícháme.
Krok 3: Připravené těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme borůvkami.
Krok 4: Buchtu dáme péct na 180 °C do trouby na spodní a horní ohřev po dobu přibližně 30 minut. Hlídáme dle zkušeností s vlastní troubou.
Zveřejněno 30. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celozrnná skořicová buchta s borůvkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NmP
Moje poznámka
Celozrnná skořicová buchta s borůvkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NmP
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 22 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krenex
dragomirac před 1 hodinou
Domácí vepřovka
Slavista62 před 1 hodinou
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 2 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 2 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 3 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
perseus před 4 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 5 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová celozrnná,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
olej,
vejce,
skořice,
borůvky
Komentáře (1)