Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolicový nákyp

Brokolice má velké množství pozitivních účinků na naše zdraví. Ač v dětství jsme ji nenáviděli, v dospělosti pomalu přicházíme na její kouzlo. Vyzkoušejte chutný brokolicový nákyp se šunkou a sýrem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 60 min

100 min (40 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brokolici očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky, které ve vroucí osolené vodě povaříme 5 minut. Poté brokolici scedíme a necháme okapat. Krok 2: Šunku nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 3: Vejce rozšleháme s mlékem, moukou a práškem do pečiva. Přidáme šunku, sýr, brokolici a česnek. Osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového květu. Krok 4: Směs přendáme do připravené formy, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme na 180 °C asi 60 minut.

TIP: Brokolice - co dobrého z ní uvařit

Zveřejněno 30. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolicový nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr53r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolicový nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr53r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
šunka, vejce, sýr, česnek, brokolice, mouka polohrubá, mléko, kypřící prášek do pečiva, sůl, pepř mletý, květ muškátový, máslo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu