Velká holubka
Pokud máte rádi holubce, ale nemáte čas na jejich přípravu, připravte jednu velkou holubku. Příprava zabere méně času a výsledek je dokonalý. Omáčka je krásně barevná díky mixu barevných paprik.
Postup přípravy
Krok 1: Z celé hlávky zelí vyřízneme košťál. Hlávku vložíme do vařící vody, po minutě ji vyndáme a ihned vložíme do studené vody. Snažíme se oddělit jednotlivé listy (1-2 kusy). Opět vložíme na chvilku do vařící vody a vše opakujeme, dokud nezískáme potřebné množství listů. Poté u listů seřízneme na středu vysoké řapíky.
Krok 2: K masu přidáme vejce, rýži, na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu, nastrouhanou mrkev, pažitku, protlak, nasekané odřezky listů, sůl, pepř, provensálské bylinky a dobře zamícháme.
Krok 3: Srnčí hřbet vyložíme vařenými listy. Prostor vyplníme nádivkou a přesahující listy přeložíme přes vrch nádivky.
Krok 4: Srnčí hřbet vložíme do pekáče, do kterého nalijeme vodu, která by měla sahat asi do poloviny výšky srnčího hřbetu. Pekáč přiklopíme, vložíme do trouby předehřáté asi na 180 °C a vaříme 60 minut.
Krok 5: Mezitím nakrájíme cibuli a osmahneme ji na oleji. Přidáme česnek nakrájený na plátky, nasekaná rajčata, rajčatové pyré, na proužky nakrájené papriky, sůl, pepř, tymián a podle chuti cukr. Vše asi 20 minut podusíme.
Krok 6: Holubku vyklopíme z formy, dáme na plochou mísu a přelijeme horkým pyré.
Zveřejněno 30. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velká holubka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkPwq
Moje poznámka
Velká holubka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkPwq
Nejnovější recepty
Brambory pečené v troubě
Přidáno před 6 hodinami
Nutellové oříšky
Přidáno před 21 hodinami
Vánoční myslivecké knoflíky
Přidáno 8. 10. 2025 20:42:48
Bramboráky s libečkem
Přidáno 8. 10. 2025 15:14:02
Pivní cibulačka
Přidáno 8. 10. 2025 14:00:02
Srnčí guláš
Přidáno 8. 10. 2025 13:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový řízek naruby
Vierunkaa před 7 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
poirotka před 7 hodinami
Kuřecí stehna - jedna báseň
mysha před 8 hodinami
Bezpracný perník
boomgo před 9 hodinami
Kuřecí kousky na kari a smetaně
Penelope01 před 9 hodinami
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Danna před 9 hodinami
Krémová pórková polévka
Roobass před 10 hodinami
Náplň do koláčů a buchet - úsporná maková
MonkaF před 11 hodinami
Výborná buchta s jablkovým rosolem
Stepanka.M. před 11 hodinami
Suroviny:
listy zelné,
maso vepřové mleté,
rýže,
slanina,
vejce,
mrkev,
cibule,
pažitka,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý,
koření provensálské,
tymián,
cukr,
rajče loupané,
pyré rajčatové,
česnek,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá žlutá,
olej
Komentáře (1)