Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynzová pěna

Brynza, slovenský národní poklad a pomazánka z ní, má svoji typickou a nezaměnitelnou ostřejší chuť. Můžeme ji podávat jako zdravou večeři s pečivem a čerstvou zeleninou nebo použít na přípravu slaného pohoštění.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brynzu, máslo, a obě smetany prošleháme metličkami do hustého krému. Dochutíme solí a pepřem, případně česnekem. Krok 2: Dochutíme solí a bílým pepřem, případně sušeným česnekem. Krok 3: Brynzovou pěnu můžeme podávat na kolečkách rohlíků opečených na másle nebo na plátcích okurek a rajčat. Posypeme drobně nakrájenou pažitkou.

TIP: Brynza v české a slovenské kuchyni - 20 báječných receptů

Zveřejněno 4. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzová pěna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpxW7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzová pěna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpxW7

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Wau, to je hezké. 👌 A brynzu zbožňuju!! 😋

Moanka: Děkuji 💐

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Parádní!

Miladko,máš to krásně přichystané:-KMě by chutnalo😋

To vypadá skvěle, ukládám si a vyzkouším, kostku brynzy mám shodou okolností v mrazáku.

AnnBra: Moc děkuji😉

:-)<3:yes::yes: Nemám brynzu ráda ale bodíky zasloužíš, máš to jako vždy krásné :-K

🌸Marie Svarcova: Děkuji Maruško😉

Suroviny:
brynza, pomazánkové máslo, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, česnek sušený, sůl, pepř bílý mletý, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu