Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone

S nadcházejícím létem se jistě častěji poohlížíte po receptech, které nezaberou mnoho času a jsou nenáročné na přípravu. Penne se šťavnatými kousky kuřecího masa, blanšírovanou brokolicí a mascarpone splňují obojí a určitě si je zamilujete. Pražené kešu a parmazán pokrmu skvěle lahodí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Moanka Moanka

Snadný

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny dáme vařit do dobře osolené vody. Krok 2: Brokolici krátce předvaříme v osolené vodě. Stačí 3 minutky. Pak zprudka zchladíme. Krok 3: Kešu nasucho upražíme. Krok 4: Cibuli nakrájíme najemno. Do pánve nalijeme olivový olej a začneme cibuli restovat. Přisypeme česnek nakrájený na stejně silné plátky a dále restujeme. Krok 5: Maso nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve. Dobře orestujeme, osolíme a opepříme. Krok 6: Jen co se maso opeče, přidáme trochu vývaru a vše krátce podusíme. Dále přidáme kelímek mascarpone a necháme ho rozpustit. Krok 7: Předvařenou brokolici nakrájíme na menší růžičky. Krok 8: Hotové těstoviny scedíme a přidáme do pánve k základu. Směs promícháme, aby se vše spojilo a krátce provaříme. Přidáme růžičky brokolice. Krok 9: Nakrájíme čerstvou bazalku a přisypeme ji do pánve. Nyní už vše jen krátce prohodíme na pánvi. Krok 10: Těstoviny nandáme na hluboký talíř, posypeme praženými kešu oříšky a sýrem, zakápneme olivovým olejem a ozdobíme lístkem bazalky. Ihned podáváme.

TIP: 7 oblíbených receptů z brokolice

Zveřejněno 21. 5. 2025

Poznámka autorky Moanka

Recept jsem získala v kulinářské akademii Romana Pauluse.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o27ZX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o27ZX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-)<3:yes::yes: Pěkný recept i provedení. Mascarpone mě nenapadlo, dávám 30% zakysanou smetanu, příště zkusím. :-K

Marie Svarcova: Ahoj Maruško. Moc děkuji za koment a budu ráda, když vyzkoušíš 😉 Pak se pochlub… 😉

Jednoduchý a skvělý recept. Obvykle přidávám do těstovin ricottu, ale s mascarpone bude omáčka ještě krémovější:-)

pavlina.simr: Moc děkuji. 😊 Ano, taky mě to s mascarpone překvapilo a malá už si říká o opakování. 😃😋

Suroviny:
mascarpone, těstoviny penne, sůl, brokolice, cibule, česnek, olej olivový, prsa kuřecí, pepř mletý, vývar drůbeží, bazalka čerstvá, oříšky kešu, parmazán

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu