

Penne s kuřecím masem a listovým špenátem
Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 20 dkg anglické slaniny
- 20 dkg listového špenátu - čerstvého
- 1 střední cibule
- 1 kostka sýru Apetito
- 1 smetana ke šlehání (30%)
- sůl
- pepř
- 5 stroužků česneku
- granulovaný česnek Kotanyi
- těstoviny penne
Postup přípravy receptu
Na olivovém oleji orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli na měsíčky a pak přidáme listový špenát, který jsme spařili horkou vodou a nakrájeli na pásky.
Prsa nakrájíme na nudličky a restujeme na sucho na teflonové pánvi, opečeme dozlatova a dáme stranou. Ke špenátu a cibuli přidáme na pásky nakrájenou slaninu a stále restujeme. Přidáme kuřecí nudličky a po chvíli kostku sýra Apetito.
Až se sýr rozpustí, vše zalijeme smetanou, kterou necháme zahřát v pánvi a vznikne omáčka (nezahříváme příliš dlouho, aby se nevypekla, ale ne moc krátce, aby nebyla příliš řídká - prostě tak, ať se vše spojí). Podáváme s těstovinami Penne, zdobíme lístky čerstvého špenátu nebo cherry rajčátky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Penne s kuřecím masem a listovým špenátem
-
Miluji špenát a chtěla jsem zkusit něco jiného. Takže padl tento recept. Musím říct, že jídlo je vynikající, moc děkuji za tento recept :)
-
Ja som mala so zemiakmi ale s akoukoľvek prílohou mi toto jedlo moc chutí
-
Parada...sice jsem prohodil poradi pridavani ingredienci a pridal italske koreni, ale vysledek vybornej. Diky za napad
-
paráda teď jsem dopapala
výborné
kombinace špenát+sýr+ smetana to miluji.díky za receptík
-
Skvělý receptík, o víkendu jsem ho uvařila a moc nám chutnalo. Už je uložen v oblíbených a brzy ho zase uvařím.
-
Měli jsme dnes k večeři. Je to moc dobré. Hlavně moje dcera si moc pochutnala!
-
můžete k té cibuli a ke špenátu
-
Prosím vás, kam dávám ten česnek? Nějak mi to z toho receptu nedochází.
ale už se těším až si to dnes uvaříme
-
protože mi to tak chutná
-
Proč to celý kazíš tím Apetitem???
Jinak je to super -
děkuji .-)
-
jj, člověk se učí celý život a ve vaření je to 100% pravda, protože je tolik nových receptů a člověk má pořád co nového zkoušet a obdivovat...
a to že je tady dobrá parta, jsem během těch pár hodin také zjistila. Líbí se mi tady už teď...
Věřím, že to bude druhá, ne - li první závislost jako facebook, ale spíše i ta první -
Jo a posílám 7 bodík
-
Verčo, také tě tu vítám. Jestli jsi dobrá kuchařka a to podle tvých receptů je mi jasné, že ano, tak když tady budeš brouzdat, tak zjistíš, že se máš ještě hodně se co učit. To jsem zjistila i já, přestože si také myslím, že toho umím dost. Jsou tady tak prýma šikovný a hodný lidičky, že se ti tu bude líbit jako nám všem. Je to tu taková velká rodina.
-
no děkuji mockrát.... kdysy bývávalo zvykem, že maminky už od mala učiliy holčičky vařit a pomáhat u plotny, aby to uměly, až budou velké.
u nás to bylo úplně jinakmamka mě ke sporáku nepustila, i když už na přelomu základky a střední školy jsem moc chtěla.
Tak jsem se učila potajnu, když mamka s přítelem šli třeba do hospůdky, domluvila jsem se s ním, že můžou přijít, až ho prozvoním, že jim udělám večeři. A tak jsem se sama učila na bramborových plackách a česnečce. Našim to vždy chutnalo, ale mamka mě k plotně stejně nidky nepustila.
Po maturitě jsme oděla žít a pracovat do Prahy a konečně jsem měla kuchyň pro sebe. A už to jelo, podle časopisů, kterých mám dnes tuny a podle televize. Za dva roky mé samouky pří víkendové návštěvě doma mi mamka svěřila celou kuchyň ráda, že nemusí vařit a všichni si pochutnali na novinkách, které neznali.
Dnes mi mamka volá, ať jí příjdu něco upéct nebo uvařit a chválí mě kde může