Broskvová marmeláda II
Na palačinky, do moučníků nebo jen tak na namazání na pečivo. Tam všude se hodí domácí broskvová marmeláda. K její výrobě stačí jen pár surovin. Můžete si sami zvolit, jestli chcete úplně jemnou konzistenci marmelády nebo v ní raději ponechat kousky ovoce.
Postup přípravy
Krok 1: Broskve omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky, které dáme do většího hrnce s dvojitým dnem.
Krok 2: Broskve zalijeme 100 ml vody a za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme cca 20 minut, dokud se broskve nezačnou hodně rozvářet.
Krok 3: Poté je rozmixujeme tyčovým mixérem buď úplně dohladka nebo necháme mírné kousky. Do vzniklého pyré přidáme za stálého míchání Gelfix smíchaný se 3 lžícemi cukru a za stálého míchání vaříme 2 minuty.
Krok 4: Po uvedené době přidáme zbylý cukr a marmeládu opět za stálého míchání vaříme ještě 7 minut.
Krok 5: Horkou marmeládu plníme do čistých skleniček, mírně posypeme pomůckou ke konzervování, zavíčkujeme a necháme vychladnout.
Zveřejněno 2. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvová marmeláda II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk8qn
Moje poznámka
Broskvová marmeláda II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk8qn
Nejnovější recepty
Strouhané řezy
Přidáno před 1 hodinou
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 2 hodinami
Pudinková buchta se skořicí
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová krkovička s játry
Přidáno před 14 hodinami
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květákové karbanátky s anglickou slaninou a sýrem
Ivcatkoo před 23 minutami
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 56 minutami
Kuře na zelí
[email protected] před 1 hodinou
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 1 hodinou
Zdravé cottage lívance
janatka před 1 hodinou
Žitný chléb
janatka před 2 hodinami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
[email protected] před 2 hodinami
Pomazánka z pohanky
janatka před 2 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Vasek93 před 2 hodinami
Šunkofleky II
Valis před 2 hodinami
Suroviny:
broskve,
voda,
gelfix 2:1,
cukr krystal,
Komentáře (1)