Broskvový džus

cathleen Kuchařka: cathleen

Zavařeniny 4 názory

Suroviny

80 dkg broskví
20 dkg jablek
na litr protlaku:
180 g cukru + 4 g kyseliny citronové
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Broskve odpeckujeme, jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřinec, "bubáka" a prohlubeň kolem stopky. Slupku ponecháme.

  2. Takhle očištěné, navážené ovoce rozvaříme v menším množství vody, rozmixujeme a propasírujeme přes cedník.

  3. Protlak odměříme, rozpustíme v něm cukr a kyselinu a ve sklenicích ho zavaříme.

  4. Ředíme vodou až před konzumací. Na 7 dl zavařeného džusu přidáme asi 1,5 l vody.

Poznámka

V džusu je vlastně rozmixované celé ovoce a poměrně málo cukru...jeho pitím do sebe dostaneme nejen ovoce (a do střev tolik potřebnou vlákninu), ale dodržujeme tím i pitný režim.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 48 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Broskvový džus

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zavařené broskve džus jak zavařit broskve broskvový juice recept na domácí džus domácí džus broskový džus zavaření broskví džusy recepty stava z broskvi broskvový juice domácí džus recept džus recepty zavařené broskve recept broskvovy protlak zaváříme broskve jak zavařit broskve recept recepty na džusy domácí džusy sirup z broskv recept

Zapomněl/a jsem heslo