

Rybízová marmeláda II.
Suroviny
- 1kg ovoce
- 1 Gelfix Extra
- 500g cukru
Postup přípravy receptu
Rybízové kuličky stáhneme ze stopky a dáme do většího hrnce.
Gelfix extra smícháme se dvěma lžicemi cukru a přidáme k rybízu.
Za stálého míchání důkladně povaříme asi 1 minutu. Přidáme zbytek cukru a přivedeme k varu.
Za stálého míchání probublávání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme.
Odeberem pěnu, pokud je a plníme do připravených suchých sklenic.
Sklenice uzavřeme víčkem a na 5 minut otočíme dnem vzhůru.
Poznámka
Rybízová marmeláda je poněkud výraznější (krutější)- je vhodná např. na slepované linecké.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Rybízová marmeláda II.
-
kam přijdou zrníčka z rybízu ? také na linecké, nebo se vaří jen ze šťávy a ne z celých kuliček.
-
Autorka nečíta zrejme ani komentáre pod receptami...
-
Aj tá posledná fotka je totožná s tou pri Třešňovej marmeláde.
-
Nie je náhodou fotka rybízovej marmelády na rohlíku totožná s fotkou třešňovej? Podľa mňa áno, ale sa mi to nepáči, prepáč, Lenka.