Broskvové červánky

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 1 hodina Moučníky , Řezy, Řezy s ovocem, bublaniny 16 názorů

Suroviny

Na těsto:
350 g hladké mouky
180 g moučkového cukru
220 g másla
2 vejce
Na náplň:
800 g tvrdších broskví
700 ml broskvového džusu
2 vanilkové pudinky
Na dokončení:
4 vejce
130 g cukru krystal
1 kelímek (200 g) zakysané smetany
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s cukrem vejci a máslem. Zpracujeme (nejlépe robotem) do těsta podoby konzistence lineckého.

  2. Plech s vysokým okrajem vyložíme pečícím papírem. Vyválíme těsto na rovnoměrně silný plát velikost plechu. Dáme na papír.

  3. Broskve nakrájíme na osminky. Ty naklademe v řadách na těsto.

  4. Z džusu a pudinkového prášku uvaříme pudink a vařící ho nalijema na těsto s broskvemi. Uhladíme a dáme zapéct na 30 minut do vyhřáté trouby na 180°C.

  5. Z cukru a žloutků ušleháme pěnu. Do pěny přimícháme zakysanou smetanu. Zvlášť ušleháme sníh z bílků. Žloutkovou pěnu smícháme se sněhem těsně před uplynutím 30 minut pečení.

  6. Po 30 minutách vyndáme buchtu a navrch rozetřeme žloutkový smíh, uhladíme a dáme dopéct na cca 15 minut. Dokud sníh nezezlátne.

  7. Necháme vychladnout a krájíme tak, aby byl řez v prostředku měsíčku broskve a tím vynikly obloučky - červánky.

Poznámka

Recept je z časopisu Knihovnička recepty.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 265 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Broskvové červánky

Předchozí 1 2

Tématické fráze: broskvová buchta s pudinkem broskvová buchta se zakysanou smetanou broskvová buchta broskvová pěna broskvové čatní broskvové recepty broskvova broskvová dieta čatní broskvove recepty s broskvemi broskvová bublanina broskvové řezy ceervanka broskvova buchta se sněhem cervanek broskvový koláč rezy linecké s broskví a sněhovou krustou broskvova bublanina s pudinkem dietní recept s broskvemi broskvovova bublanina s pudinkem

Zapomněl/a jsem heslo