Broskvové červánky

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 1 hodina Moučníky , Řezy, Řezy s ovocem, bublaniny 16 názorů

Suroviny

Na těsto:
350 g hladké mouky
180 g moučkového cukru
220 g másla
2 vejce
Na náplň:
800 g tvrdších broskví
700 ml broskvového džusu
2 vanilkové pudinky
Na dokončení:
4 vejce
130 g cukru krystal
1 kelímek (200 g) zakysané smetany
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s cukrem vejci a máslem. Zpracujeme (nejlépe robotem) do těsta podoby konzistence lineckého.

  2. Plech s vysokým okrajem vyložíme pečícím papírem. Vyválíme těsto na rovnoměrně silný plát velikost plechu. Dáme na papír.

  3. Broskve nakrájíme na osminky. Ty naklademe v řadách na těsto.

  4. Z džusu a pudinkového prášku uvaříme pudink a vařící ho nalijema na těsto s broskvemi. Uhladíme a dáme zapéct na 30 minut do vyhřáté trouby na 180°C.

  5. Z cukru a žloutků ušleháme pěnu. Do pěny přimícháme zakysanou smetanu. Zvlášť ušleháme sníh z bílků. Žloutkovou pěnu smícháme se sněhem těsně před uplynutím 30 minut pečení.

  6. Po 30 minutách vyndáme buchtu a navrch rozetřeme žloutkový smíh, uhladíme a dáme dopéct na cca 15 minut. Dokud sníh nezezlátne.

  7. Necháme vychladnout a krájíme tak, aby byl řez v prostředku měsíčku broskve a tím vynikly obloučky - červánky.

Poznámka

Recept je z časopisu Knihovnička recepty.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 260 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Broskvové červánky

1 2

Tématické fráze: broskvová buchta s pudinkem broskvová buchta se zakysanou smetanou broskvová buchta broskvová pěna broskvové čatní broskvova broskvová dieta čatní broskvove broskvové recepty broskvová bublanina broskvové řezy ceervanka broskvova buchta se sněhem cervanek broskvovova bublanina s pudinkem broskvové řezy se zakysanou smetanou pudinkovo broskvova buchta nejlepsi broskvova buchta s broskvemi a pudinkem broskvová buchta s jogurtem dieta broskvová

Zapomněl/a jsem heslo