Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda je sladká a příjemně voňavá. Šťavnaté hrušky se doplňují jemným zázvorem, skořicí a kapkou citronu, což vzniká lahodná marmeláda, ideální na čerstvé pečivo nebo jako originální dárek z vlastní kuchyně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení hrušek

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení hrušek)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřince, vložíme do mísy a zasypeme cukrem. Takto připravené je dáme přes noc do chladu. Krok 2: Druhý den hrušky s cukrem rozmixujeme, dáme do hrnce se širším dnem. Krok 3: Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme, z citronu vymačkáme šťávu. Krok 4: K hruškám přidáme skořici, nastrouhaný zázvor a šťávu z citronu. Krok 5: Vše zamícháme a necháme zvolna vařit do zhoustnutí, trvá to přibližně půl hodiny. Krok 6: Potom kápneme trochu džemu na talířek a dáme na pár minut do lednice. Zjistíme tak, jaká bude jeho konzistence po zchladnutí. Pokud je potřeba, ještě chvíli povaříme. Krok 7: Vyjmeme skořici a džem naplníme do čistých sklenic. Krok 8: Sklenice zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Takto je necháme do vychladnutí a potom uchováme v lednici, vydrží až 4 týdny.

TIP: Marmeláda z domácí pekárny - jak na to

Zveřejněno 18. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Hrušková marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYLZR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Hrušková marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYLZR

Marie

Komentáře (1)

Tak tohle bude určitě vynikající marmeláda, krásně voňavá. Prozatím jsem sice takovou marmeládu neochutnala, ale velice mě láká ji vyzkoušet. 😊

Suroviny:
hruška, cukr třtinový, zázvor, skořice, citron

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu