Směs tří druhů mas se sladkokyselými okurkami v tlakovém hrnci

jarda Kadic Kuchař: jarda Kadic

Doba přípravy: 30 minut + 30 minut vaření cca 4 Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

cca 200 g uzeného masa
200 g vepřové krkovičky
200 g kuřecích stehenních řízků
asi 1/2 sklenice (plná má 530 g) okurek
1 velká cibule
1 vrchovatá kávová lžička červené papriky
1 vrchovatá lžička mletého kmínu
hladká mouka
mletý
pepř
sůl
vývar (není nutný) nebo voda
2 polévkové lžíce sádla
česnek sušený nebo čerstvý
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechno maso nakrájíme, nejlépe na nudličky.

  2. Na sádle (nebo jiném tuku) zpěnime cibuli, přidáme červenou papriku a maso.

  3. Necháme zatáhnout a přidáme na plátky nebo kostičky nakrájené okurky.

  4. Osolíme, opepříme, přidáme sušený česnek nebo 1 - 2 stroužky nastrouhaného čerstvého, ještě přidáme kmín.

  5. Zalijeme asi polovinou láku z okurek, vývarem (měl jsem uzený) nebo vodou. Maso by mělo být těsně ponořené.

  6. Tlakový hrnec uzavřeme a od doby, kdy začne unikat pára, vaříme 30 minut.

  7. Potom hrnec odstavíme a necháme vychladnout, dokud neodskočí pojistka.

  8. V hrnku si rozmícháme ve vodě asi 1,5 lžíce hladké mouky (záleží na množství vývaru v hrnci), povaříme a popřípadě dochutíme.

    Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 357 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Směs tří druhů mas se sladkokyselými okurkami v tlakovém hrnci

  • jarda Kadic jarda Kadic(autor receptu)

    šantal::yes:

    Odpovědět

  • šantal šantal(neregistrovaný)

    martik.cv@seznam.czjen chci dodat že lák z okurek je lepši...má to lepší chut.:-p

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Jistě byl dobrý oběd:-D:-p+:yes:

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    jarda Kadic:
    To nebola kritika, ale komentár, dúfam, že sa Vás to nedotklo.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic(autor receptu)

    Iprosciuto: To přeci není žádná novinka,ze se prodávají sklenice s rozdílným obsahem. Uvedl jsem.obsah mé sklenice,aby náhodou někde nebylo “přeokurkováno“;-) moje okurky jsou vyrobeny ve firmě “Hamé“ Kunovice.

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    Uhorky som práve dnes kúpil ešte predtým, ako som videl Váš recept.
    Pohár má 370 g uhoriek + nálev (670 g spolu).
    Takže Váš pohár je od iného výrobcu.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic(autor receptu)

    :-K díky:-K

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Páni, dala bych si:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59

  • Jindra Jindra(neregistrovaná)

    Věřím, že je to jedlé a vyzkouším:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jardo, mišmaš hodně jedlý :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: mořská okurka tri druhy masa tři druhy masa recept omáčka ze tří druhů masa tři druhy masa recepty recept tří druhy masa omacka tri druhu mas maso tří druhů směs z více druhů masa smes ze tri mas směs tří mas čína ze tří druhů mas tři druhy mas tři druhy mas recepty zavařování okurek tlakovém hrnci maso více druhů oběd tři druhy masa smes mas na guláš více druhů masa gulas z tri druhu masa