Směs tří druhů mas se sladkokyselými okurkami v tlakovém hrnci

Vepřové maso Doba přípravy: 30 minut + 30 minut vaření 11 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 30 minut + 30 minut vaření 11 názorů

Suroviny cca 4

cca 200 g uzeného masa
200 g vepřové krkovičky
200 g kuřecích stehenních řízků
asi 1/2 sklenice (plná má 530 g) okurek
1 velká cibule
1 vrchovatá kávová lžička červené papriky
1 vrchovatá lžička mletého kmínu
hladká mouka
mletý
pepř
sůl
vývar (není nutný) nebo voda
2 polévkové lžíce sádla
česnek sušený nebo čerstvý

Postup přípravy receptu

  1. Všechno maso nakrájíme, nejlépe na nudličky.

  2. Na sádle (nebo jiném tuku) zpěnime cibuli, přidáme červenou papriku a maso.

  3. Necháme zatáhnout a přidáme na plátky nebo kostičky nakrájené okurky.

  4. Osolíme, opepříme, přidáme sušený česnek nebo 1 - 2 stroužky nastrouhaného čerstvého, ještě přidáme kmín.

  5. Zalijeme asi polovinou láku z okurek, vývarem (měl jsem uzený) nebo vodou. Maso by mělo být těsně ponořené.

  6. Tlakový hrnec uzavřeme a od doby, kdy začne unikat pára, vaříme 30 minut.

  7. Potom hrnec odstavíme a necháme vychladnout, dokud neodskočí pojistka.

  8. V hrnku si rozmícháme ve vodě asi 1,5 lžíce hladké mouky (záleží na množství vývaru v hrnci), povaříme a popřípadě dochutíme.

    Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, brambory.

Komentáře k receptu Směs tří druhů mas se sladkokyselými okurkami v tlakovém hrnci

Tématické fráze: mořská okurka tri druhy masa tři druhy masa recept omáčka ze tří druhů masa tři druhy masa recepty recept tří druhy masa omacka tri druhu mas maso tří druhů směs z více druhů masa smes ze tri mas směs tří mas čína ze tří druhů mas tři druhy mas tři druhy mas recepty zavařování okurek tlakovém hrnci maso více druhů oběd tři druhy masa smes mas na guláš více druhů masa gulas z tri druhu masa