Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký štrúdl

Voňavý jablečný štrůdl je klenot naší kuchyně. Existují varianty z kynutého, taženého i listového těsta. V tomto receptu jej připravíme z těsta s přídavkem bílého jogurtu. Je křehké, chutná skvěle, a přitom při válení vůbec nepraská a udrží náplň.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alekli

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení těsta

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení těsta)

Suroviny pro 3 kusy

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nasypeme odváženou mouku, přidáme jogurt, Heru, žloutek, špetku soli a vypracujeme těsto. Krok 2: Hotové těsto dáme do mikrotenového sáčku a na chvíli dáme vychladit do lednice. Krok 3: Mezitím nastrouháme jablka a připravíme ostatní suroviny na náplň. Krok 4: Těsto rozdělíme na 3 díly a každý jednotlivě rozválíme na moukou posypaném vále. Těsto se netrhá. Krok 5: Plát vyváleného těsta posypeme strouhankou, rozložíme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a ořechy nebo mandlemi. Zavineme, pomašlujeme rozkvedlaným vejcem (není třeba) a pečeme v troubě dozlatova při 180 °C asi 30 minut. Krok 6: Do trouby můžeme dát kastrůlek s vodou, aby těsto tak rychle nevysychalo a nepraskalo. Krok 7: Hotový štrúdl posypeme moučkovým cukrem.

TIP: Jak zavařit jablka na štrúdl

Zveřejněno 27. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2RR0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2RR0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-)<3:yes::yes: Nejstarší recept na výborné štrůdly znám 57 let , těsto se dá použít i na vánoční cukroví plněné ořechy. Dobře, že se přidávají i staré dobré recepty :-K

Marie Svarcova: Děkuj. Tento štrúdl je u nás nejoblíbenější.

Suroviny:
mouka hladká, jogurt bílý, tuk hera, žloutek, sůl, jablko, skořice, cukr krupice, strouhanka, rozinky, mandle, vejce, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu