Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem

Výživnou polévku, kterou můžeme podávat na svačinu či večeři připravíme z masového vývaru, kousků kvalitní uzeniny a různé zeleniny. Ta jí dodá potřebné vitamíny a chuť. K zahuštění tentokrát připravíme jíšku ze sádla, mouky a mleté papriky s chilli.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 litry

2litry

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme, cibuli a česnek oloupeme a vše nakrájíme nadrobno. Párek ve střívku loupat nemusíme a nakrájíme jej na kolečka. Krok 2: Do hrnce dáme sádlo a na něm necháme zpěnit cibuli. Přidáme kolečka párku a restujeme, než se rozvoní. Přidáme nakrájenou mrkev, ještě chvilku restujeme na barvu a zalijeme vývarem. Dle potřeby dolijeme vodou. Krok 3: Přivedeme k varu, přidáme ostatní připravenou zeleninu a na sníženém stupni tepla vaříme do poloměkka. Krok 4: Ze sádla a mouky připravíme v jiném kastrůlku světlou jíšku, přidáme do ní mletou papriku, chilli a ihned promícháme. Mírně osolíme (neudělají se žmolky) a polévku jí zahustíme. Krok 5: Necháme povařit do změknutí zeleniny, dosolíme dle chuti, opepříme a dochutíme česnekem, libečkem nebo petrželkou. Krok 6: Podáváme s pečivem dle chuti jako svačinovou polévku.

TIP: Jak doma upéct rohlíky

Zveřejněno 1. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADWXP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADWXP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vývar masový, voda, sádlo, cibule, mrkev, celer, pórek, česnek, nožička vepřová, sádlo, jíška, paprika sušená sladká, chilli, sůl, pepř mletý, libeček

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu