Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 573 kJ / 376 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,58 g |
Tuky | 23,30 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 89 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 32,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Skelety zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl a očištěnou zeleninu a na mírném ohni uvaříme silný vývar. Ten scedíme přes síto, z kostí obereme maso a nakrájíme nebo natrháme ho na menší kousky.
Krok 2: Čistý vývar dáme znovu na oheň.
Krok 3: Z oleje (nebo sádla, což je méně zdravé, ale o to chutnější:-) )a mouky připravíme zlatavou jíšku.
Krok 4: Odtáhneme ji z ohně, přisypeme mletou papriku a promícháme.
Krok 5: Zalijeme naběračkou vývaru, řádně prošleháme a vlijeme do hrnce s polévkou.
Krok 6: Přivedeme k varu a necháme mírně probublávat asi 20 minut za občasného zamíchání.
Krok 7: Mrkev a celer očistíme, nastrouháme na nudličky a společně s růžičkami brokolice přidáme do vroucí polévky.
Krok 8: Vsypeme těstoviny a vaříme společně ještě asi 7 minut.
Krok 9: Nakonec do hotové polévky dáme nakrájené maso, dochutíme a podáváme.
Krok 10: Na talíři posypeme drobně pokrájenou paprikou a zelenou částí jarní cibulky.
Zveřejněno 22. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svačinová kuřecí polévka načerveno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4292
Moje poznámka
Svačinová kuřecí polévka načerveno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4292
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 10 minutami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 51 minutami
Dalgona sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 3 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 3 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 10 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 11 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 12 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 15 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 15 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí polévka,
avacinkove polevky,
svačinová,
recept na svačinovou polévku,
kuřecí polévka recept,
kuřecí paprikáš polévka,
kurecí polévka recepty,
zavářkové knedlíčky do polévky,
drůbeží svačinová polévka,
svačinová polívka recept,
svacinovepolevky,
zavářkové nudle do polívky,
krémová kuřecí polévka s paprikou,
kureci polevka s paprikou
Suroviny:
skelet kuřecí,
voda,
sůl,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
mrkev,
celer,
olej,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
mrkev,
celer,
brokolice,
těstoviny,
paprika čerstvá červená,
cibulka jarní,
sůl
Komentáře (17)
2) Když hledáte těstoviny, z nichž se nic nevyváří a polévku nezahušťuje, zkuste pár jiných, než které dosud používáte. Můžete si vybrat bezvaječné nebo vaječné, z měkké pšenice nebo semolinové atd. také výrobců a značek je mnoho. Určitě se dá vybrat.
3) Když ještě naše babičky a prababičky dělávaly nudle doma, vždy je zavářely přímo do polévky. Ten nešvar s "vyvářením" a zahušťováním se objevil až s průmyslovou výrobou těstovin.
U nás polievka vždy dlhšie stojí, kým hlava rodiny konečne nabehne sa najesť, preto mám také zvyky s cestovinami.
(A som rada, že nie si ješitná.
Ale inak - konštatujem - polievka je pekná a zaručene by mi chutila.