Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený holandský řízek

Pečený holandský řízek je skvělou volbou pro víkendový oběd. V sobotu naložíte maso do mléka a v neděli jen vytvarujete řízky a obalíte je ve strouhance. Než se upečou, stihnete připravit přílohu.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Libovější mleté vepřové maso dáme do hlubší misky a zalijeme mlékem tak, aby sahalo mírně nad maso. Krok 2: Uložíme do lednice a necháme odležet přes noc. Krok 3: Druhý den maso vyndáme z ledničky a necháme asi 1 hodinu při pokojové teplotě (mléko se přes noc vsákne do masa). Krok 4: Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 5: Goudu nastrouháme najemno. Krok 6: Maso osolíme, přidáme sýr a vše důkladně promícháme – nejlépe rukou. Krok 7: Ze směsi tvarujeme karbanátky (řízky), obalíme je ve strouhance a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Krok 8: Shora je potřeme olejem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 30 minut. Krok 9: Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Zveřejněno 13. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený holandský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0REP7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený holandský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0REP7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové mleté, mléko, sýr gouda, sůl, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu