Zázvorový bůček z papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 60minut,10min příprava,25 dušení,20min pečení 3 porce Vepřové maso 63 názorů

Suroviny

600 g vepřového bůčku
1 vrchovatá pl sádla
1 velká cibule
5 stroužků česneku
1 zarovnaná kl celého kmínu
2 zarovnané kl mletého zázvoru
1 kostka masoxu
1,5 dl horké vody
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pokud si koupíme bůček i s kůží, maso opláchneme, osušíme a kůži seřízneme.

  2. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na větší kostičky, česnek na širší plátky. Do hrnce dáme rozehřát sádlo, nasypeme kmín, přisypeme nakrájenou cibuli s česnekem 2 minuty promícháváme a restujeme.

  3. Pak vložíme bůček a ze všech stran necháme zatáhnout, trvá to asi tak 2-3 minuty, až maso dostane našedlou barvu. Poté zasypeme mletým zázvorem, vařečkou promícháme, přilijeme 1,5 dl horké vody, můžeme přidat odkrojenou kůži, rozdrobíme kostku masoxu, hrnec zaděláme tlakovou poklicí, plamen zesílíme na nejvyšší stupeň a až začne ventil hrnce hodně syčet, plamen stáhneme a 25 minut necháme dusit.

  4. Troubu si předehřejeme. Po 25 minutách hrnec vypneme a necháme ochladit. Poklici sejmeme, měkké maso i se šťávou přendáme do pekáčku, vložíme do předem zapnuté trouby a na plný výkon necháme za občasného přelití vypékanou šťávou dopéct do zlaté barvičky, to trvá zhruba tak 20 minut- podle mé plynové trouby. Pokud se nám šťáva bude hodně vypékat, můžeme ještě trochu horké vody přilít.

  5. Hotový bůček nařežeme na silnější plátky, jak kdo má rád a můžeme podávat s knedlíkem, se zelím a nebo jako já jen obložené salátem a knedlíky přelité dobrou zázvorovo - zeleninovou šťávou. Lze také nechat bůček vystydnout, nakrájet a podávat jen s pečivem a zeleninovou oblohou k večeři.

Poznámka

Tohle je taková rychlejší a snazší varianta moc dobrého jídla, které i když je "nezdravé", je moc dobré a celkem často u nás konzumované:-) Pokud nemáte papiňák, všechny uvedené suroviny se dají rovnou do pekáčku, hlídá a doplňuje se tekutina a doba pečení je cca 2 hodiny- jednu přikryté, druhou hodinu odkryté, přelévané výpekem. Když mletý zázvor přidáte ke šťávě k drůbežímu masu, tak je to také velice chutné a můžete připravit stejně, jako tady tento bůček s kratší dobou pečení.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 402 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zázvorový bůček z papiňáku

Předchozí 1 2 3 4 5

Tématické fráze: bůček recepty bůček na zázvoru bucek vařený bůček v papináku papiňák recepty vepřoví buček trochu jinak pečení v papiňáku bůček jinak recept na buček jak dlouho vařit bůček jak upravit bucek zazvorovy bucek bůček trochu jinak co je to zoft vepřový bůček recepty vepřový bůček se zázvorovou omáčkou čerství zázvor a bůček bůček v receptech recept bůček jak pripravit chutny bucek