Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem

Voňavá krkovička pečená se sušenými rajčaty a hráškem je nenáročné jídlo, které překvapí svou lahodnou a plnou chutí. Opečené plátky masa zůstanou šťavnaté, rajčata jim dodají svou nezaměnitelnou chuť a hrášek příjemně celý pokrm zjemní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa osolíme, opepříme a na krajích nařízneme. Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka orestujeme. Krok 3: Přidáme sušená rajčata, rozmarýn, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Krátce před koncem přidáme hrášek a ještě krátce povaříme. Krok 4: Nakonec šťávu zjemníme plátkem studeného másla a už dál nevaříme. Krok 5: Podáváme s různě upravenými brambory nebo bramborovými gnocchi.

TIP: Jak na domácí bramborové gnocchi

Zveřejněno 15. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68GN7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68GN7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Vypadá opravdu lákavě! Krkovici sice často nepřipravuji, ale tato jednoduchá kombinace se mi moc líbí. Určitě doma vyzkoušíme.😉

Suroviny:
krkovice vepřová, rajče sušené, hrášek mražený, rozmarýn, vývar drůbeží, máslo, pepř mletý, sůl, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu