Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem

Voňavá krkovička pečená se sušenými rajčaty a hráškem je nenáročné jídlo, které překvapí svou lahodnou a plnou chutí. Opečené plátky masa zůstanou šťavnaté, rajčata jim dodají svou nezaměnitelnou chuť a hrášek příjemně celý pokrm zjemní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa osolíme, opepříme a na krajích nařízneme. Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka orestujeme. Krok 3: Přidáme sušená rajčata, rozmarýn, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Krátce před koncem přidáme hrášek a ještě krátce povaříme. Krok 4: Nakonec šťávu zjemníme plátkem studeného másla a už dál nevaříme. Krok 5: Podáváme s různě upravenými brambory nebo bramborovými gnocchi.

TIP: Jak na domácí bramborové gnocchi

Zveřejněno 15. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68GN7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68GN7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Vypadá opravdu lákavě! Krkovici sice často nepřipravuji, ale tato jednoduchá kombinace se mi moc líbí. Určitě doma vyzkoušíme.😉

Suroviny:
krkovice vepřová, rajče sušené, hrášek mražený, rozmarýn, vývar drůbeží, máslo, pepř mletý, sůl, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu