Zavařené vepřové maso
Zavařené vepřové maso je skvělý způsob, jak si připravit domácí zásoby kvalitního jídla. Maso se zavařuje ve vlastní šťávě, zůstane šťavnaté a plné chuti. Ideální pro rychlý oběd – stačí otevřít sklenici a ohřát s chlebem či přílohou.
Suroviny pro 1 dávka
8 velkých sklenic (500 g masa v jedné sklenici)
1dávka
Postup přípravy
Krok 1: Čisté sklenice a víčka vytřeme francovkou.
Krok 2: Maso nakrájíme na větší kostky 7 × 7 cm. Vepřovou kůži nakrájíme na čtverečky. Čtvereček dáme na dno sklenice, tím docílíme toho, že z tekutiny vznikne po zavaření dobrý rosol.
Krok 3: Přidáme lžičku soli, vložíme maso a snažíme se vytlačit všechen vzduch. Sklenice plníme do 3/4 a nakonec do každé přidáme 3 lžíce vody.
Krok 4: Hrdlo sklenic otřeme francovkou a sklenice zavíčkujeme.
Krok 5: Sklenice dáme do zavařovacího hrnce, voda by měla sahat pouze pod víčka, a zavařujeme při 100 °C 2 hodiny.
Krok 6: Vše necháme vychladit a druhý den opět zavaříme, ale pouze 1 hodinu. Dvojí zavařování je u masa nutnost.
Krok 7: Maso můžeme použít na chleba, rizoto, gulášovou polévku, zelňačku, pomazánku a jiné jídlo.
Zveřejněno 14. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavařené vepřové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31EPr
Moje poznámka
Zavařené vepřové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31EPr
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 8 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 10 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 12 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 16 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 1 hodinou
Kuře na celeru
JanaPav před 2 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 2 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 3 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 3 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 4 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 4 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 4 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 4 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
kůže vepřová,
sůl
Komentáře (2)