Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařené vepřové maso

Zavařené vepřové maso je skvělý způsob, jak si připravit domácí zásoby kvalitního jídla. Maso se zavařuje ve vlastní šťávě, zůstane šťavnaté a plné chuti. Ideální pro rychlý oběd – stačí otevřít sklenici a ohřát s chlebem či přílohou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

8 velkých sklenic (500 g masa v jedné sklenici)

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Čisté sklenice a víčka vytřeme francovkou. Krok 2: Maso nakrájíme na větší kostky 7 × 7 cm. Vepřovou kůži nakrájíme na čtverečky. Čtvereček dáme na dno sklenice, tím docílíme toho, že z tekutiny vznikne po zavaření dobrý rosol. Krok 3: Přidáme lžičku soli, vložíme maso a snažíme se vytlačit všechen vzduch. Sklenice plníme do 3/4 a nakonec do každé přidáme 3 lžíce vody. Krok 4: Hrdlo sklenic otřeme francovkou a sklenice zavíčkujeme. Krok 5: Sklenice dáme do zavařovacího hrnce, voda by měla sahat pouze pod víčka, a zavařujeme při 100 °C 2 hodiny. Krok 6: Vše necháme vychladit a druhý den opět zavaříme, ale pouze 1 hodinu. Dvojí zavařování je u masa nutnost. Krok 7: Maso můžeme použít na chleba, rizoto, gulášovou polévku, zelňačku, pomazánku a jiné jídlo.

TIP: Jak zavařit maso syrové, vařené a dušené

Zveřejněno 14. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařené vepřové maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31EPr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařené vepřové maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31EPr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Dobrý nápad, jak maso uchovat. Vzpomínám si, že když jsme byli děti, maminka zavařovala maso po zabíjačce, protože mrazničku jsme tehdy neměli. A bylo to luxusní jídlo, sklenici zavařeného masa jsme prohřáli na orestované cibuli (samozžejmě i se šťávou), k tomu vařené brambory, kyselý okurek. Rychlá a vynikající večeře byla připravená během půl hodinky. Díky za připomenutí. 😊

Suroviny:
maso vepřové, kůže vepřová, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu