Květákový řízek
Květákové řízky jsou poctivá smažená klasika, která voní dětstvím i babiččinou kuchyní. Květák obalený v trojobalu, usmažený krásně do zlatova a do křupava, podáváme s vařeným bramborem a domácí tatarskou omáčkou.
Postup přípravy
	Krok 1: Květák očistíme, odstraníme listy a košťál a opláchneme.
	Krok 2: Očištěný květák vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a krátce povaříme.
	Krok 3: Květák vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.
	Krok 4: Květák nakrájíme na silnější plátky. Vejce, trochu mléka, sůl, podravku a hladkou mouku našleháme vidličkou na řídké těstíčko.
	Krok 5: Plátky květáku obalíme v těstíčku a ve strouhance.
	Krok 6: Plátky květáku smažíme z obou stran do zlatova ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Po usmažení klademe květák na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
	Krok 7: Podáváme s vařeným bramborem, tatarskou omáčkou a čerstvou zeleninou.
Zveřejněno 19. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Květákový řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YErD9
Moje poznámka
					
				
Květákový řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YErD9
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 37 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 38 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 43 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 8 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Suroviny:
						
							květák, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mléko, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							sůl, 
						
						
							podravka, 
						
						
							olej
						
					
	
			
Komentáře (2)