Květákový řízek

Nonya Kuchař: Nonya

Bezmasá jídla 14 názorů

Suroviny

květák
mouka
vajíčka
strouhanka
sůl
koření
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Od stredu pokrajame cely karfiol na 1-1,5 cm platky, aby sa nam to podarilo musime nechat hlub.

  2. Obalime klasicky v trojobale a vyprazame do zlatista.

  3. Tym ze je karfiol plochy netreba predvarat.

Poznámka

Recept je pre tych ktorym sa nechce babrat s kvetakom, ale ten "odpad" z koncov sa da do mixeru prerusovane premixovat, ochutit ako kuskus a mame super prilohu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květákový řízek

  • Frantiska Frantiska

    Nonya: doufam, ze cas bude :)

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Dakujem za pekne komentare:-K a ze sa vysvetlilo co je ten hlub= kostal:yes:
    Zo zvysku postruhane kvetaku som este spravil zaujmavy indicky recept gobi kheema, ked bude cas pridam ;-)

    Odpovědět

  • Navir Navir

    pipre: Jani,taky nepředvařuji, obaluji stejně a smažím v troubě:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Velmi hezky to vypadá a je to také dobrý nápad:yes: Já květák také nepředvařuji, ale smažím pod pokličkou, aby se smažil, ale zároveň i trochu dusil a změknul. Povrch ale zůstává hezky křupavý. Jinak já se s obalováním květáku nijak nehraji, mám ho obalený během minuty, možná dvou :-)Ve větší misce si ušlehám potřebné množství těstíčka z mouky a vajíčka, vhodím do něj najednou všechny osolené růžičky květáku, rukama všechno dobře promísím, aby se těstíčko dostalo všude a potom to všechno najednou přemístím do další hlubší misky se strouhankou a zase pořádně promísím rukama a mám bezvadně obalený květák a hlavně rychle. Kdysi jsem obalovala po jedné růžičce, ale pak jsem si to usnadnila takto. Bodík:yes:+

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Připojuji se - nádhera :yes::-)

    Odpovědět

  • MoniqueLaMutti MoniqueLaMutti

    to je krásný :-K

    Odpovědět

  • PipiDlouhaPuncocha PipiDlouhaPuncocha

    Dnes jsem neodolala a vyzkousela rizecky - "stromecky". Byly vyborne :-p, i kdyz z maleho kvetaku, co jsem mela, se mi podarily nakrojit jen 3.
    Pekla jsem v troube na pecicim papiru. Ze zbytku byla polevka.
    Pridala bych foto, ale nevim jak, tak alespon pridavam bod :-)..

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Pěkně to vypadá :yes: Já ani růžičky květáku před smažením nepředvařuju, ale dělám menší, někdo smaží velké kusy a to by nešlo, já ty velké růžičky ještě dělím na menší :-)

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Je to určitě košťál, ve slovenštině je to hlúb, nebo hlúbik se tomu říká :yes:

    Odpovědět

  • Josifek Josifek

    macek:Je to prostě tvrdý, spodní střed květáku - u zelí myslím košťál.;-).

    Odpovědět

  • maris maris

    macek: já bych řekla, že je to košťál - aby se karfiol nerozpadl, snad to někdo upřesní;-)

    Odpovědět

  • macek macek(neregistrovaný)

    Ráda bych vyzkoušela, ale nevím co znamená ,,musime nechat hlub.:-O

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Hezká práce a určitě i velká dobrota;-)ale nevím,jestli by se mně zadařilo takhle hezky květák rozkrojit.Vyzkouším a dám vědět,moc si ale od toho neslibuju:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, mi by se to určitě nepovedlo :-D:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: květakove řizky květákový řízek květákový řízek rizky z květáku řízek z květáku kvetak recepty kvetak jako rizek recepty z květáku kvetakovy rizek recept květákový řízky květákové řízky v troubě kvetakove recepty kverakove řízky v troubě květákove řízek recept kvetak na rizek kvetakovi řízek recept kvetakovy rizek kvetkovy mozecek kvetakove rizky recept květákové řízky v v troubě