Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Camembert s bramborem z mikrovlnné trouby

Milovníci sýrů se jistě shodnou, že rozpečený camembert s tekutou střídkou je dobrota. K jeho rozpečení není potřeba rozehřívat troubu. Stačí k tomu obyčejná mikrovlnka. Takto můžete ze zbylých vařených brambor a sýra vytvořit skvělé jídlo.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 2 min Doba tepelné úpravy: 3 min

5 min (2 min příprava + 3 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na talíř vhodný do mikrovlnné trouby dáme brambory, poklademe na kousky pokrájeným máslem a doprostřed položíme sýr vcelku. Krok 2: Talíř vložíme do mikrovlnky a ohříváme při 700 W po dobu 3 minut. Krok 3: Po zaznění zvukového signálu necháme ještě 1 minutu mikrovlnku zavřenou a poté ihned podáváme. Krok 4: Na talíři můžeme posypat nakrájenou zelenou bylinkou a dochutit sladkou chilli nebo tatarskou omáčkou.

TIP: Jak udělat domácí tatarku

Zveřejněno 24. 9. 2025

Poznámka autorky Anna Kocikova

Nejraději máme takto připravený sýr,když má těsně před koncem spotřební doby.Stačí mu opravdu jen 3 minuty vlnění a po rozkrojení je hezky vláčný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Camembert s bramborem z mikrovlnné trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2RBL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Camembert s bramborem z mikrovlnné trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2RBL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sýr camembert, brambory, máslo, tatarská omáčka, nať cibulová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu