Tradiční linecké cukroví
Linecké je stálicí mezi drobným cukrovím a pečeme ho k různým příležitostem. Liší se velikostí, použitými tvary i použitou marmeládou. Nejdůležitější však je u použitých surovin dodržet poměr 3:2:1 u hladké mouky, másla a cukru.
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech ingrediencí vytvoříme hladké těsto, které necháme odpočinout v lednici zabalené do fólie minimálně hodinu.
Krok 2: Dostatečně studené těsto vyválíme (zároveň podsypáváme moučkovým cukrem) a vykrajujeme požadované tvary. Pečeme při 180 °C stupních asi 10 minut.
Krok 3: Po úplném vychladnutí promazáváme marmeládou (kterou lze smíchat se změklým máslem), slepujeme k sobě a posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 1. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradiční linecké cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPprV
Moje poznámka
Tradiční linecké cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPprV
Nejnovější recepty
Rychloštrúdl
Přidáno před 1 hodinou
Máslová dýně
Přidáno před 2 hodinami
Kakaový perník s marmeládou
Přidáno před 2 hodinami
Strakatý řez s jablky
Přidáno před 4 hodinami
Kolínka s vajíčkem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nudle s krůtím masem a paprikami
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 15 minutami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 28 minutami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 48 minutami
Medovníková roláda
vagundova před 1 hodinou
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 1 hodinou
Krkovička pečená po staročesku
Lida.Rose před 2 hodinami
Krémová pórková polévka
minitka111 před 2 hodinami
Sváteční polévka s pečeným česnekem
Lida.Rose před 2 hodinami
Majonézové kynuté buchty
Lendoulinecek před 3 hodinami
Chilli con carne (veganské)
BlankaBulkova před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
marmeláda
Komentáře (3)