Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený květák v těstíčku s nivou

Smažený květák je oblíbeným pokrmem, který potěší celou vaši rodinu. Vyzkoušejte květák obalit v těstíčku s výraznou nivou a usmažit. Klasické jídlo tak dostane úplně jinou, ale zároveň zajímavou chuť. Ke smaženému květáku neodmyslitelně patří vařené brambory a tatarská omáčka.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květák očistíme, rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě. Nivu nastrouháme. Krok 2: Uvařený květák scedíme, necháme okapat a vychladnout. Krok 3: Mezitím smícháme vejce, mléko, hladkou mouku a Podravku na husté, hladké těstíčko. Do něj nakonec vmícháme nastrouhanou nivu. Krok 4: Uvařený květák obalujeme v těstíčku, ihned vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme ze všech stran dozlatova. Krok 5: Podáváme s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.

TIP: Domácí tatarská omáčka snadno a rychle

Zveřejněno 13. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený květák v těstíčku s nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkBLp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený květák v těstíčku s nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkBLp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, vejce, mléko, mouka hladká, sýr niva, podravka, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu