Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka se skořicí

Královnou mezi moučníky je bez debat krásně vláčná bábovka, kterou můžeme připravit na spoustu různých způsobů. Bábovku s kousky jablek, příjemně vonící po skořici, zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Jablka oloupeme, omyjeme, vykrojíme jádřinec a pokrájíme. Krok 3: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 4: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Krok 5: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme skořici a zašleháme. Krok 6: Postupně přidáváme olej, mléko a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků a nakrájená jablka. Krok 7: Těsto nalijeme do připravené formy. Bábovku vložíme do trouby a pečeme při 170 °C zhruba 30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bábovky, a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.

TIP: Kdy vyklopit bábovku po upečení?

Zveřejněno 14. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bábovka se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp2Q8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bábovka se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp2Q8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krystal, skořice mletá, olej, mléko, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, jablko, tuk, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu